Microsoft adaugă funcții de AI în aplicația OneNote

Microsoft adaugă funcții de AI în aplicația OneNote
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2023

OneNote, aplicație din cadrul suitei de birou vândute de Microsoft, este cel mai recent produs care se adaugă pe lista celor ce vor beneficia de ajutorul inteligenței artificiale pentru realizarea anumitor operațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Microsoft continuă cursa de dotare cu AI a propriilor produse, în ciuda faptului că modelele lingvistice au în continuare destule probleme, inclusiv cu inventarea unor fapte care nu corespund realității.

Astfel, setul de funcții de AI Copilot, anunțat recent pentru cele mai importante aplicații ale suitei Microsoft 365, va fi disponibil și în cazul aplicației OneNote, dedicate realizării însemnărilor.

Microsoft își lansează oficial noul generator de imagini bazat pe AI CITEȘTE ȘI Microsoft își lansează oficial noul generator de imagini bazat pe AI

Astfel, asistentul bazat pe inteligență artificială va putea fi folosit pentru a rescrie paragrafe de text, pentru a formata textul și pentru a realiza rezumate ale textelor lungi - toate astea prin intermediul comenzilor introduse în bara laterală.

Același asistent poate ajuta în crearea planului pentru un eveniment ori generarea subiectelor principale de discuție pentru o viitoare sedință.

Nu se știe deocamdată când vor fi disponibile aceste facilități în OneNote. În prezent, setul de opțiuni Copilot este testat de un număr limitat de clienți enterprise în cadrul programelor Word și Outlook.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
ai
onenote