Microsoft ar putea lansa o versiune simplificată de Windows

Microsoft ar putea lansa o versiune simplificată de Windows
scris 31 ian 2017

Sub denumirea Windows 10 Cloud, Microsoft ar putea lansa în curând o versiune simplificată a propriului sistem de operare, bazată pe aplicații online.

Cele mai recente versiuni de test ale sistemului de operare Windows 10, includ în cod referiri la un așa-numit Windows 10 Cloud, ceea ce ar putea fi un nou sistem de operare Microsoft pentru producătorii de PC-uri ieftine.

Windows 10 Cloud ar fi un rival și ar putea funcționa într-un mod similar lui Chrome OS, sistemul de operare al celor de la Google, construit pe tehnologii web și bazat pe aplicații web, în frunte cu aplicațiile Google precum Drive, Gmail, Photos și altele.

Microsoft a împrumutat 17 miliarde de dolari prin cea mai mare emisiunea de obligațiuni corporative din acest an CITEȘTE ȘI Microsoft a împrumutat 17 miliarde de dolari prin cea mai mare emisiunea de obligațiuni corporative din acest an

La rândul său, Windows 10 Cloud ar putea să includă aplicații web Microsoft, precum Office 365, One Drive sau Outlook. În plus, sistemul celor de la Microsoft ar avea avantajul de a rula și aplicații universale, create pentru toate dispozitivele care rulează Windows, de la PC-uri, la (viitoare) smartphone-uri.

Microsoft nu este la prima încercare de a dezvolta un sistem de operare simplificat. În 2012, compania a prezentat oficial Windows RT, sistem de operare care a eșuat să atragă interesul dezvoltatorilor și al utilizatorilor.

Referințele la Windows 10 Cloud descoperite în codul versiunilor de test ale lui Windows 10 ar putea însemna că lansarea unui sistem de operare simplificat din partea Microsoft ar putea avea loc chiar anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10