Microsoft lansează primul update major de anul acesta pentru Windows 10

Microsoft lansează primul update major de anul acesta pentru Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2019

Windows 10 May 2019 Update a fost postat de Microsoft pe serverele de actualizare ale sistemului său de operare, astfel că acesta va ajunge în curând la utilizatori prin sistemul de update-uri automate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Primul update major pe care Windows 10 îl va primi anul acesta nu aduce noutăți esențiale, așa cum ne-am aștepta de la un update major, însă vine cu câteva modificări care vor îmbunătăți funcționarea sistemului de operare.

Prin acest update, Windows 10 primește o nouă temă Light, care schimbă subtil paleta de culori a interfeței grafice și folosește acum mai mult alb și un contrast mai puternic.

Pentru a crește securitatea sistemului, Microsoft introduce acum un nou așa-numit sandbox pentru fișierele executabile. Fișierele cu extensia .exe vor rula izolat de restul sistemului de operare, pentru a nu crea probleme în cazul în care conțin malware.

O aplicație cu jumătate de milion de instalări își abonează forțat utilizatorii la servicii plătite CITEȘTE ȘI O aplicație cu jumătate de milion de instalări își abonează forțat utilizatorii la servicii plătite

Asistentul Cortana este acum separat de funcția de căutare din Windows 10. Căutările text se vor face ca și până acum prin intermediul meniului Start, în vreme ce comenzile vocale pentru Cortana vor fi date separat.

Microsoft susține că această abordare îi va permite să aducă mai multe îmbunătățiri celor două facilități, care nu vor mai depinde una de alta.

După numeroasele probleme pe care update-urile din 2018 le-au creat, Microsoft a anunțat atunci (și încearcă să se țină de cuvânt acum) că se va concentra mai mult pe fiabilitate anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10