Mii de profiluri false de pe LinkedIn folosesc imagini de profil generate pe calculator

Mii de profiluri false de pe LinkedIn folosesc imagini de profil generate pe calculator
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2022

Cercetătorii au descoperit mai multe mii de profiluri false pe LinkedIn, care sunt folosite în alte scopuri decât dezinformarea, cum se întâmplă pe celelalte rețele sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și instrumentele oferite de LinkedIn, la fel ca în cazul Facebook, Twitter și al altor rețele sociale, sunt folosite abuzit, cel puțin până ca platformele în cauză să ia măsuri.

Mii de profiluri false există pe rețeaua profesională deținută de Microsoft, care se pare că află și ea tot acum de existența acestora. Sau, dacă știa și până acum, a decis să nu ia măsuri.

Industria cipurilor, pusă în pericol de posibila scădere a producției de neon în Ucraina, în urma invaziei Rusiei CITEȘTE ȘI Industria cipurilor, pusă în pericol de posibila scădere a producției de neon în Ucraina, în urma invaziei Rusiei

Profilurile false folosesc imagini de profil generate pe calculator - acesta a fost indiciul care a atras atenția cercetătorilor și care, până la urmă, le-a dat de gol.

De regulă, profilurile false sunt folosite pe rețelele sociale pentru a răspândi informații false și a manipula utilizatorii. Pe LinkedIn, însă, interesele sunt adaptate profilului rețelei sociale.

Aceste profiluri sunt folosite pentru a „păcăli” limita de mesaje impusă conturilor gratuite. În spatele lor se află oamenii unor departamente de vânzări, iar dacă utilizatorul răspunde unui astfel de mesaj, este „preluat” de un vânzător.

Investigația a arătat că, în multe cazuri, erau promovate produse și servicii ale unor mari companii, care și-au externalizat vânzările, dar care nu au autorizat astfel de strategii.

Anul trecut, LinkedIn spunea că a eliminat peste 15 milioane de conturi false doar în primele șase luni ale anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
profiluri false
linkedin
imagini
vânzări