Mozilla lansează un serviciu securizat de file sharing

Mozilla lansează un serviciu securizat de file sharing
scris 13 mar 2019

Producătorul browser-ului Firefox lansează Firefox Send, un serviciu care permite expedierea în mod securizat a unor fișiere mari.

Firefox Send, care a început să fie testat încă din 2017, este promovat de Mozilla ca fiind cea mai sigură soluție în acest moment pentru trimiterea documentelor și a fișierelor sensibile, care nu trebuie să cadă pradă hackerilor.

Noul serviciu de file sharing criptează transferul de fișiere, iar link-urile de download expiră după o anumită perioadă de timp, pentru ca documentele respective să nu rămână stocate online.

România, locul 5 în lume la viteza internetului. Performanța a atras și riscuri cibernetice CITEȘTE ȘI România, locul 5 în lume la viteza internetului. Performanța a atras și riscuri cibernetice

Download-ul unui fișier poate fi limitat la un anumit număr de persoane și poate fi securizat suplimentar cu o parolă aleasă de cel care face upload și trebuie introdusă de cel care face download-ul.

Pot fi trimise fișiere de până la 2,5 GB de către utilizatorii înregistrați cu un cont Mozilla. Pentru ceilalți, limita este de 1 GB. Contul Mozilla este același cu cel folosit pentru sincronizarea browser-ului Firefox și este gratuit.

Serviciul celor de la Mozilla, care funcționează în orice browser, va fi însoțit de o aplicație de smartphone care va facilita trimiterea și descărcarea fișierelor și de pe telefoanele mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox send
file sharing