Negocierile privind o fuziune între Vodafone și Three UK intră în linie dreaptă

Negocierile privind o fuziune între Vodafone și Three UK intră în linie dreaptă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iun 2023

Negocierile dintre Vodafone și CK Hutchison privind combinarea operațiunilor din Marea Britanie au intrat pe ultima sută de metri, un anunț oficial fiind așteptat în următoarele zile. Tranzacția, evaluată la 15 miliarde de lire sterline, ar crea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Regat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vodafone, al treilea mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie și conglomeratul asiatic CK Hutchison, proprietarul Three UK, numărul patru pe piața britanică de telecomunicații, se află în etapa finală a negocierilor privind o eventuală fuziune, potrivit Reuters, care citează trei surse la curent cu discuțiile.

Anunțul oficial este așteptat vineri sau la începutul săptămânii viitoare, au precizat sursele menționate.

iOS 17 va avea corectare automată pentru limba română CITEȘTE ȘI iOS 17 va avea corectare automată pentru limba română

Acțiunile Vodafone s-au apreciat cu până la 3,8% pe bursa de la Londra în urma informațiilor.

Fuziunea dintre Vodafone și Three UK ar crea mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, cu aproximativ 27 de milioane de clienți, înaintea liderilor actuali O2 (controlat de Telefonica și Liberty Global) și EE, deținut de grupul BT.

Tranzacția este evaluată la aproximativ 15 miliarde de lire sterline (9 miliarde de lire excluzând datoriile).

Vodafone și Three UK au anunțat că poartă discuții cu privire la o potențială fuziune în octombrie anul trecut.

Companiile au transmis atunci că tranzacția potențială ar oferi oferi Vodafone 51% din afacerea combinată și ar propulsa compania rezultată pe primul loc în Marea Britanie după numărul de clienți.

De asemenea, combinarea afacerilor Vodafone și CK Hutchison în Marea Britanie ar oferi companiilor dimensiunea necesară pentru a accelera implementarea serviciilor 5G pe plan național și extinderea conectivității în bandă largă către comunitățile rurale și micile afaceri, potrivit companiilor.

Un eventual acord va fi atent examinat de autoritățile de reglementare, deoarece ar marca o consolidare istorică a pieței britanice de telefonie mobilă, reducând de la 4 la 3 numărul operatorilor de profil.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
three uk
fuziune vodafone three
ck hutchison
acord fuziune vodafone