Partidul Laburist din Marea Britanie vrea ca AI-ul să fie reglementat precum energia nucleară

Partidul Laburist din Marea Britanie vrea ca AI-ul să fie reglementat precum energia nucleară
scris 6 iun 2023

Laburiștii britanici vor reglementări stricte pentru inteligența artificială și interzicerea dezvoltării acestei tehnologii fără o licență specială.

Modelele lingvistice trebuie reglementate strict, cere purtătorul de cuvânt al partidului laburist din Marea Britanie, care spune că AI-ul ar trebui reglementat la fel ca medicamentele și energia nucleară.

Pentru a evita eventualele consecințe nedorite, laburiștii propun să le fie interzis dezvoltatorilor să lucreze în zona inteligenței artificiale, dacă nu dispun de o licență specială.

Statele UE resping ideea marilor operatori de a obliga Google sau Facebook să contribuie la infrastructura 5G CITEȘTE ȘI Statele UE resping ideea marilor operatori de a obliga Google sau Facebook să contribuie la infrastructura 5G

Laburiștii nu spun și cum va fi acordată sau în ce va consta licența respectivă.

Reglementarea strictă este considerată de laburiști o măsură mai potrivită decât interzicerea completă, cum s-a procedat în alte cazuri, precum recunoașterea facială în Uniunea Europeană.

Intervenția laburiștilor vine la câteva zile după ce un oficial al guvernului britanic a spus că în doi ani inteligența artificială va deveni mai capabilă decât omul.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
ai
partidul laburist