OpenAI își va lansa magazinul de chatboți

OpenAI își va lansa magazinul de chatboți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2024

Cu două luni mai târziu decât anunțase inițial, OpenAI va deschide săptămâna următoare un magazin dedicat chatboților specializați, dezvoltați de proprii utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În urmă cu mai multe luni, OpenAI anunța că le va permite utilizatorilor săi plătitori să creeze chatboți specializați în diverse sarcini.

Acești chatboți urmau să fie listați într-un magazin special, similar magazinelor de aplicații, unde să poată fi vânduți de creatorii lor.

Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG CITEȘTE ȘI Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG

Lansarea acestui magazin trebuia să aibă loc încă din luna noiembrie a anului trecut. Însă, agitația de la vârful companiei, care a dus la demiterea și, apoi, la revenirea la conducere a lui Sam Altman, a determinat amânarea lansării.

Crearea și vânzarea chatboților specializați este o facilitate pe care OpenAI o oferă utilizatorilor care plătesc abonament ChatGPT Plus și companiilor care au cumpărat abonamente enterprise.

Compania speră ca, astfel, să pună bazele unui magazin de chatboți, care, prin comisioanele de administrare, să-i aducă venituri pe modelul folosit cu succes de mulți ani de Google și Apple pentru aplicații și jocuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatboți
ai