Orange și alți mari operatori telecom din Franța vor investi 3 miliarde euro în rețeaua 4G până în 2020

Orange și alți mari operatori telecom din Franța vor investi 3 miliarde euro în rețeaua 4G până în 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 ian 2018

Operatorii de telefonie mobilă din Franța vor cheltui peste 3 miliarde de euro până în 2020 pentru a asigura o acoperire 4G uniformă în toate zonele, au anunțat autoritățile franceze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Orange și celelalte mari companii franceze vor instala câte 5.000 de stâlpi și antene de telefonie mobilă și se vor asigura că rețeaua 4G acoperă cei aproape 30.000 kilometri de cale ferată, a anunțat secretarul de stat în ministerul pentru Coeziune Teritorială, Julien Denormandie.

Informațiile au fost confirmate ulterior de Ministerul de Finanțe.

TOP Netflix, aplicația care a obținut cele mai mari venituri în 2017. Facebook, lider la numărul de instalări CITEȘTE ȘI TOP Netflix, aplicația care a obținut cele mai mari venituri în 2017. Facebook, lider la numărul de instalări

Potrivit lui Denormandie, Orange, SFR, Bouygues Telecom și divizia de telefonie mobilă Free Mobile a Iliad au investit prea puțin în rețeaua de telefonie mobilă din Franța în ultimii 15 ani.

“Vreau să terminăm cu situații de genul <E proastă rețeaua, te sun înapoi>”, a spus el pentru publicația franceză Journal de Dimanche, citat de Reuters.

Întrebat care va fi contribuția statului la investițiile anunțate, Denormandie a replicat: “Niciun cent nu va veni de la buget!”

Oficialul francez a precizat că guvernul va prelungi licențele actuale pentru spectrul de frecvențe în schimbul creșterii investițiilor în rețeaua 4G, renunțând astfel la veniturile din viitoarea licitație pentru acordarea dreptului de utilizare a benzilor de frecvențe radio.

La cea mai recentă astfel de licitație, statul francez a obținut 2,8 miliarde de euro de la operatorii de telefonie mobilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
retea 4g
acoperire
orange
sfr
free mobile
investitii