Peste 10 miliarde de date ale utilizatorilor de pe Internet, expuse în baze de date nesecurizate din 20 de țări

Peste 10 miliarde de date ale utilizatorilor de pe Internet, expuse în baze de date nesecurizate din 20 de țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2020

Aproape 10,5 miliarde de date ale utilizatorilor de pe Internet, ce includ adrese de e-mail, parole și numere de telefon, au fost expuse în aproape 10.000 de baze de date nesecurizate, găzduite în 20 de țări, avertizează specialiștii în securitate cibernetică, după un studiu realizat timp de un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform cercetării NordPass, citată de blogul din România al companiei Eset, bazele de date în cauză conțin informații personale care ar putea fi utilizate ulterior în atacuri de phishing și tentative de furt de identitate, scrie Agerpres.

VIDEO Incident la Casa Albă: Poliția a rănit un suspect. Trump și-a întrerupt conferința de presă CITEȘTE ȘI VIDEO Incident la Casa Albă: Poliția a rănit un suspect. Trump și-a întrerupt conferința de presă

Din totalul datelor expuse, 5,1 miliarde erau în Franța, 2,6 miliarde în China, iar 2,3 miliarde în SUA.

În același timp, China este prima în clasamentul țărilor cu cele mai multe baze de date slab configurate, respectiv 4.000, urmată de SUA - cu 3.000 și de India - cu 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitate cibernetica
internet