Piața PC-urilor scade dramatic

Piața PC-urilor scade dramatic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2023

Toți marii producători de PC-uri au înregistrat scăderi semnificative în primul trimestru al acestui an, de departea cea mai mare scădere suferind-o Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru al acestui an, conform IDC, au fost livrate 56,9 milioane de PC-uri. Cifra reprezintă o scădere de nu mai puțin de 29% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Analiștii pun scăderea pe seama mai multor factori. Dincolo de condițiile macroeconomie, care se înrăutățesc și afectează cererea, producătorii au fost prinși și cu stocuri în exces.

Foxconn va investi 820 de milioane de dolari în noi fabrici din sudul Taiwanului CITEȘTE ȘI Foxconn va investi 820 de milioane de dolari în noi fabrici din sudul Taiwanului

Dintre toți producătorii, cel mai mult a scăzut Apple. Compania americană a livrat 4,1 milioane de unități, la o cotă de piață de 7,2%, dar în scădere 40,5% față de primul trimestru al anului anterior.

Lenovo rămâne liderul pieței, deși scade cu 30,3% - la fel ca Asus, al cincilea mare producător de PC-uri. HP și Dell, locurile doi și trei din topul producătorilor, scad cu 24,2%, respectiv 31%.

Dintre producătorii de top, se bucură de creșteri mici ale cotelor de piață, în condițiile în care concurența a scăzut mai mult, Dell și Asus.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
asus