Piața smartphone-urilor a fost în 2022 la cel mai slab nivel din ultimii 10 ani

Piața smartphone-urilor a fost în 2022 la cel mai slab nivel din ultimii 10 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2023

Situația geopolitică a lovit puternic afacerile majorității producătorilor de smartphone-uri anul trecut, iar situația nu pare să se schimbe mult nici anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Livrările de smartphone-uri au scăzut de la an la an în ultimul trimestru al anului trecut cu 17%, coform Canalys, care spune că acesta a fost cel mai slab trimestru al pieței de smartphone-uri din ultimii 10 ani.

Anul 2022, per ansamblul său, a fost unul prost pentru producătorii de smartphone-uri. Piața a scăzut anul trecut cu 11% față de 2021, fiind la cel mai slab nivel din ultima decadă.

Seria Galaxy S23 ar putea costa între 800 și 1.500 de dolari CITEȘTE ȘI Seria Galaxy S23 ar putea costa între 800 și 1.500 de dolari

Apple și Samsung au fost singurii producători au crescut anul trecut cu 19%, respectiv 22%, Apple depășind Samsung în ultimul trimestru, la fel cum s-a întâmplat și în anii anteriori.

Producătorii chinezi, în schimb, nu au reușit să se apropie de performanțele obținute de Samsung și Apple. Xiaomi, Oppo și Vivo și-au văzut anul trecut livrările scăzând.

Analiștii pun problemele pieței pe seama climatului economic actual și a problemelor de stocuri cu care s-au confruntat mulți producători. Aceștia se așteaptă, în cel mai bun caz, la o foarte mică creștere în 2023, cu mici semne bune în a doua jumătate a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
xiaomi
oppo
vivo