Platforma se socializare X a lui Elon Musk, amendată

Platforma se socializare X a lui Elon Musk, amendată
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2023

Un organism de reglementare australian a amendat platforma de socializare X a lui Elon Musk cu 610.500 de dolari (386.000 de dolari SUA) pentru că nu a cooperat cu o anchetă privind practicile împotriva abuzurilor asupra copiilor, o lovitură pentru o companie care s-a străduit să-și păstreze agenții de publicitate, pe fondul plângerilor că ia măsuri insuficiente pentru moderarea conținutului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia e-Safety a amendat X, fosta Twitter, declarând că nu a răspuns la întrebări, inclusiv legate de cât de mult a durat să răspundă la raportările de materiale abuzive asupra copiilor de pe platformă și metodele pe care le-a folosit pentru a le detecta, scrie News.ro.

Netflix va deschide magazine fizice, inclusiv pentru experiențe culinare CITEȘTE ȘI Netflix va deschide magazine fizice, inclusiv pentru experiențe culinare

Deși mică în comparație cu cei 44 de miliarde de dolari plătiți de Musk pentru site-ul web în octombrie 2022, amenda este o lovitură pentru reputația companiei care a înregistrat o scădere continuă a veniturilor, deoarece agenții de publicitate pi-au redus cheltuielile pe o platformă care a oprit majoritatea moderarii conținutului și a restabilit mii de conturi interzise.

Cel mai recent, UE a declarat că investighează pe X pentru o potențială încălcare a noilor sale reguli pentru sectorul tehnologic, după ce platforma a fost acuzată că nu a eliminat dezinformarea în legătură cu atacul Hamas asupra Israelului.

”Dacă aveți răspunsuri la întrebări, dacă puneți efectiv oameni, procese și tehnologie pentru a aborda conținutul ilegal la scară și la nivel global și dacă este prioritatea dvs. declarată, este destul de ușor de spus”, a spus comisarul Julie Inman Grant, într-un interviu.

”Singurul motiv pentru care poți să nu răspunzi la întrebări importante despre conținutul ilegal și comportamentul care se întâmplă pe platforme ar fi dacă nu ai răspunsuri”, a adăugat Inman Grant, care a fost director de politici publice pentru X până în 2016.

Analiștii se așteaptă la o scădere a prețurilor acțiunilor la bursele internaționale, din cauza războiului dintre Israel și Hamas CITEȘTE ȘI Analiștii se așteaptă la o scădere a prețurilor acțiunilor la bursele internaționale, din cauza războiului dintre Israel și Hamas

X și-a închis biroul australian după cumpărareacompaniei de către Musk, așa că nu a existat niciun reprezentant local care să răspundă la întrebările Reuters.

O solicitare de comentarii trimisă la adresa de e-mail media a companiei din San Francisco nu a primit răspuns imediat.

Conform legilor australiene care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate obliga companiile de internet să ofere informații despre practicile lor de siguranță online sau se confruntă cu o amendă.

Dacă X refuză să plătească amenda, autoritatea de reglementare poate urmări compania în instanță, a spus Grant.

După ce a luat compania privată, Musk a spus într-o postare că ”înlăturarea exploatării copiilor este prioritatea numărul 1”.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
elon musk
amenda