Preluarea iRobot de către Amazon, blocată de UE

Preluarea iRobot de către Amazon, blocată de UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2024

Achiziția producătorului de aspiratoare iRobot de către Amazon,în valoare de 1,4 miliarde de dolari, va fi blocată de autoritățile de reglementare antitrust din UE, au declarat trei persoane familiarizate cu chestiunea, în timp ce autoritățile întăresc controlul asupra acordurilor convenite de companiile Big Tech, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american de vânzare cu amănuntul online a sfidat avertismentul Comisiei Europene conform căruia acordul ar putea restrânge concurența pe piața aspiratoarelor robot, refuzând, săptămâna trecută, să ofere remedii pentru a aborda astfel de preocupări, informează News.ro.

Comisia, care urmează să decidă asupra acordului până pe 14 februarie, și Amazon au refuzat să comenteze.

Apple oferă companiilor concurente accesul la tehnologia sa de plăți mobile, într-un caz antitrust din UE CITEȘTE ȘI Apple oferă companiilor concurente accesul la tehnologia sa de plăți mobile, într-un caz antitrust din UE

Principalele preocupări ale autorității de reglementare au fost că Amazon ar putea să îi elimine pe rivalii iRobot de pe piața sa online, în special în Franța, Germania, Italia și Spania.

Deși aceste probleme ar putea fi abordate prin noile reglementări ale UE pentru sectorul tehnologic, cunoscute sub numele de Legea piețelor digitale, Comisia consideră că procesul îndelungat de aplicare și faptul că noua legislație nu a fost contestată în instanță înseamnă că este mai bine să blocăm acordul acum, a spus una dintre persoane.

Un drept de veto ar ridica ștacheta pentru viitoarele achiziții Amazon a unor rivali online, fiind posibil ca agenții antitrust din Uesă ceară remedii majore în schimbul aprobării lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
irobot
ue