Probleme la Samsung: se așteaptă prima scădere a profitului din ultimii 2 ani, mult sub așteptările analiștilor

Probleme la Samsung: se așteaptă prima scădere a profitului din ultimii 2 ani, mult sub așteptările analiștilor
scris 9 ian 2019

Gigantul sud-coreean Samsung a emis un avertisment cu privire la profiturile din Q4 2018, care vor fi mult sub așteptările inițiale.

Samsung Electronics se așteaptă la un profit operațional de 10.8 trilioane won (8,39 miliarde euro), cu 28,7% mai puțin decât cele 15,15 trilioane won din aceeași perioadă a anului trecut și cu 13,2 trilioane won mai puțin decât estimările analiștilor de la Thomson Reuters.

De vină ar fi, conform companiei sud-coreene, cererea sub așteptări pentru memorii, exact segmentul care a ajutat-o să rămână pe plus când au început să scadă smartphone-urile.

Avertismentul celor de la Samsung este unul grav nu pentru că reprezintă prima scădere a profitului din ultimii doi ani, ci pentru că este vorba de profituri mult sub așteptările analiștilor.

Sony lansează două noi televizoare 4K și 8K cu diagonale de până la 249 de centimetri CITEȘTE ȘI Sony lansează două noi televizoare 4K și 8K cu diagonale de până la 249 de centimetri

Mai mult, în mesajul oficial, compania își exprimă pesimismul și pentru primul trimestru din 2019, când se așteaptă ca veniturile să rămână la un nivel scăzut tot din cauza “condițiilor dificile de pe piața memoriilor”.

Avertismentul celor de la Samsung vine la doar o săptămână după ce Apple și-a redus estimările pentru primul trimestru din 2019, ceea ce a generat o scădere a prețului acțiunilor companiei la bursă.

În cazul Apple, de vină este situația din China, acolo unde cererea în scădere și războiul comercial cu Statele Unite afectează vânzările de iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
memorii
cipuri