Producătorul japonez Allied Telesis a deschis în România un centru de excelență dedicat orașelor inteligente, care va acoperi piața europeană

Producătorul japonez Allied Telesis a deschis în România un centru de excelență dedicat orașelor inteligente, care va acoperi piața europeană

Călin Poenaru

scris 15 mar 2018

Allied Telesis, producător japonez de echipamente de rețea, a semnat o investitie de 100.000 euro în Centrul de Excelență IoT din București, urmând a furniza suport pentru proiecte de Smart Communities din Europa și Orientul Mijlociu.

"Până în 2020, numărul dispozitivelor IoT va depăși 50 de miliarde de euro. Acest număr de dispozitive reprezintă o adevărată provocare pentru o gestionare eficientă a infrastructurii. Fără un anumit nivel de automatizare a managementului, noua lume IT pe care o construim va deveni imposibil de controlat de către oameni. Tehnologiile noastre inteligente, cum ar fi AMF (Autonomous Management Framework) și SDN (Software Defined Network) ne permit să ne valorificăm experiența în crearea de rețele, să simplificăm mediul de lucru al clienților și să oferim securitate, ceea ce este deosebit de important pentru organizațiile care se uită la spațiul IoT. Allied Telesis are în vedere integrarea acestor tehnologii cu alți furnizori de aplicații pentru a livra o soluție completă pentru proiectele IoT. Cu noul Centru de excelență IoT de la București, facem un pas mai aproape de clienții și partenerii noștri, pentru a construi împreună o nouă generație de infrastructură inteligentă de rețea ", spune Jakub Duch, Vicepreședinte pentru Vânzări Externe la Allied Telesis.

Uniunea Europeană ar putea introduce o nouă taxă de 3% pe veniturile companiilor din tehnologie CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană ar putea introduce o nouă taxă de 3% pe veniturile companiilor din tehnologie

Allied Telesis implementează deja această platformă în proiecte de Smart Physical Security și Smart Manufacturing în SUA și o testează în aplicații de Smart City, Smart Water și Smart Agriculture în Europa și Asia. 

"În acest moment, piața soluțiilor IoT este extraordinar de diversă, atât din punct de vedere al platformelor oferite, cât și din punct de vedere al celorlalte elemente constitutive (senzori, aplicații de procesare și stocare date). Acest fapt este unul natural, dată fiind complexitatea cazurilor tratate. Eu, personal, nu cred că vom asista în următorii ani la o reducere semnificativă a numărului de furnizori de platforme de IoT, în sensul consolidării pieței în direcția existenței unui număr de doar 2-3 furnizori foarte mari. Vom vedea, însă, o accentuare a rolurilor vendorilor majori de PaaS pe măsură ce acestea vor atrage utilizatori care dezvoltă, pentru uzul lor sau al clienților lor, soluții IoT noi sau extensii ale celor existente, după modelul, deja clasic, al serviciilor de cloud hibrid”, indică Călin Poenaru, Country Manager Allied Telesis.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
allied telesis
lot
orase inteligente