Profitul net al Lenovo a scăzut cu 67% în trimestrul trei, din cauza mediului macroeconomic dificil

Profitul net al Lenovo a scăzut cu 67% în trimestrul trei, din cauza mediului macroeconomic dificil
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2017

Profitul net al Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, a scăzut cu 67% în trimestrul al treilea fiscal încheiat în decembrie, la 98 de milioane de dolari, rezultat sub așteptările analiștilor, din cauza unor probleme de aprovizionare și a mediului macroeconomic dificil, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Analiștii prognozau un profit net de 159,53 de milioane de dolari, scrie News.ro.

În urmă cu un an, Lenovo a obținut un profit net de 300 de milioane de dolari.

Veniturile au coborât la 12,2 miliarde de dolari.

Performanțele Lenovo au fost afectate de problemele de aprovizionare cu componentre de la nivelul industriei, pe lângă mediul macroeconomic dificil, potrivit unui raport al companiei.

Producătorii de PC-uri continuă să fie concurați de furnizorii de tablete și smartphone-uri, care au devenit pentru mulți clienți dispozitivele preferate pentru accesarea Internetului și activitățile zilnice.

Livrările de PC-uri la nivel global au scăzut în 2016 pentru al cincilea an consecutiv, cu 6,2%, potrivit datelor companiei de cercetare a pieței Gartner.

FOTO&VIDEO Ford a început pregătirile pentru lansarea în producție a SUV-ului EcoSport CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Ford a început pregătirile pentru lansarea în producție a SUV-ului EcoSport

Totuși, Lenovo a înregistrat o creștere de 2% a veniturilor diviziei de PC-uri, inversând tendința negativă din ultimele șapte trimestre.

Livrările de PC-uri au urcat cu 2%, la 15,7 milioane de unități, susținute de creșterea de 5% pe segmentul PC-urilor destinate companiilor.

Vânzările diviziei de telefoane mobile au coborât cu 26%, dar reprezintă o îmbunătățire față de  primul trimestru.

Acțiunile Lenovo au crescut cu peste 10% în acest an, pe fondul evoluției pozitive a indicelui Hang Seng. Titlurile au închis joi în scădere cu 2,1%, față de o creștere de 0,4% a indicelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
pc