VIDEO Google Maps devine mai social, prin lansarea listelor de locuri favorite

VIDEO Google Maps devine mai social, prin lansarea listelor de locuri favorite
scris 14 feb 2017

Google adaugă o nouă facilitate aplicației Maps, care permite utilizatorilor să creeze și să împărtășească cu prietenii liste de locuri favorite.

Cea mai recentă versiune de Google Maps, care este livrată zilele acestea utilizatorilor, include posibilitatea creării listelor de locuri favorite. Prin intermediul acestor liste, utilizatorii pot salva pe categorii tematice locurile preferate, indiferent că acestea sunt restaurante, mall-uri sau hipermarketuri.

Noua facilitate, care s-a aflat în teste încă din toamna anului trecut, are și o latură socială. Listele astfel create pot fi private sau publice. O listă publică poate fi urmărită de orice doritor prin intermediul mecanismului Follow, deja clasic în cadrul rețelelor sociale.

Șeful Apple vede realitatea augmentată ca un domeniu la fel de important ca smartphone-urile CITEȘTE ȘI Șeful Apple vede realitatea augmentată ca un domeniu la fel de important ca smartphone-urile

Listele de locuri favorite sunt pentru Google încă o încercare de a transforma Maps dintr-o aplicație de ghidare dintr-un punct în altul, într-una care să fie de folos utilizatorului în orice moment.

Listele de locuri preferate au potențialul de a atrage atenția business-urilor, care vor avea, la rândul lor, interesul să se afle în cât mai multe astfel de liste, pentru demonstra că sunt populare și apreciate de cât mai mulți utilizatori.

Noua funcție a aplicației Google Maps este sau va fi disponibilă în zilele următoare posesorilor de device-uri cu Android și iOS. Listele publice de locuri favorite vor avea un link propriu, care va putea fi trimis și accesat de oricine. Deocamdată, această opțiune nu este disponibilă și în versiunea pentru desktop.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
maps