Qualcomm prevede continuarea scăderii cererii de smartphone-uri

Qualcomm prevede continuarea scăderii cererii de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 feb 2023

Cererea pentru smartphone-uri va continua să scadă cel puțin în prima jumătate a acestui an, crede Qualcomm, unul dintre cei mai mari furnizori de chipset-uri pentru telefoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Smartphone-urile, dar și dispozitivele IoT, vor continua să sufere de o scădere a cererii, avertizează Qualcomm, companiei ale căror cipuri sunt folosite de mulți producători care activează pe cele două piețe.

Primul trimestru al acestui an va aduce o scădere considerată normală, comparativ cu vânzările din ultimul trimestru al anului trecut, când, de regulă, oamenii cumpără mai mult decât în celelalte trimestre.

FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc CITEȘTE ȘI FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc

Însă, ținând cont ca ultimul trimestru al lui 2022 a adus cea mai mare scădere din toate timpurile ale pieței de smartphone-uri, producătorii trebuie să aștepte la un nou nivel minim.

Așteptări sumbre privind prima jumătate a acestui nu sunt vești bune pentru Samsung, care tocmai și-a lansat noua serie de flagship-uri Galaxy S23.

Apple, pe de altă parte, își lansează noile iPhone-uri la toamnă. Până atunci piața se poate stabiliza și, oricum, ultimul trimestru aduce vânzări mai mari în special pentru Apple dintre toți producătorii.

Qualcomm își încheie analiza spunând că se așteaptă ca dezvoltatorii de smartphone-uri să-și reducă producția în fața scăderii cererii, pentru a evita să scadă prețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
smartphone
samsung
apple