Qualcomm va primi cel puțin 4,5 miliarde de dolari de la Apple

Qualcomm va primi cel puțin 4,5 miliarde de dolari de la Apple
scris 2 mai 2019

În urma înțelegerii surprinzătoare dintre cele două companii, Apple va plăti celor de la Qualcomm cel puțin 4,5 miliarde de dolari pentru a folosi pe viitor chipset-urile companiei.

Rezultatele financiare pentru Q2 anunțate de Qualcomm includ și detaliile financiare ale recent anunțatei înțelegeri cu Apple, în urma căreia cele două companii au încheiat litigiile și colaborează din nou pentru producerea iPhone-urilor.

Astfel, Qualcomm va primi între 4,5 și 4,7 miliarde de dolari de la Apple în urma acordului.

Această sumă nu are legătură cu plățile viitoare pe care Apple le va face pentru a primi de la Qualcomm modem-urile necesare pentru iPhone, ci este doar parte a înțelegerii.

Rezultate contradictorii la Apple. Compania urmează să lanseze două servicii importante CITEȘTE ȘI Rezultate contradictorii la Apple. Compania urmează să lanseze două servicii importante

Apple a fost forțată să apeleze din nou la Qualcomm, după ce Intel a decis să se retragă de pe piața modemurilor 5G mobile, lăsând Apple fără alternativă. Qualcomm este acum singura soluție pentru orice dezvoltator de smartphone-uri care nu-și construiește singur propriile modem-uri.

Cele 4,5 miliarde de dolari au adus pentru Apple un contract pe 6 ani cu Qualcomm, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani și renunțarea la procesele care au dus la interzicerea unor modele mai vechi de iPhone pe anumite piețe.

Este greu de crezut că Apple nu va folosi acest timp pentru a începe să-și producă propriile modem-uri, așa cum fac chinezii de la Huawei, pentru a nu mai depinde de Qualcomm.

Conform estimărilor, cele 4,5 miliarde de dolari reprezintă doar a cincizecea parte din cei 225,4 miliarde de dolari pe care Apple îi deține doar în cash.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
apple
modemuri
5g