Recomandări Bitdefender pentru clienții Yahoo: Schimbați parola și utilizați metode de autentificare în mai mulți pași

Recomandări Bitdefender pentru clienții Yahoo: Schimbați parola și utilizați metode de autentificare în mai mulți pași
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 sep 2016

Producătorul de soluții de securitare Bitdefender recomandă clienților Yahoo, care a anunțat că datele a circa 500 de milioane de clienți au fost compromise, să schimbe parola contului în cel mai scurt timp și să utilizeze metode de autentificare în mai mulți pași, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, și numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresă de e-mail este folosită în procesul de logare. Este important să nu refolosiți pe viitor vechea parolă”, se arată într-un comunicat al Bitdefender remis Profit.ro.

De asemenea, compania recomandă atenție sporită la campaniile de phising (înșelăciune).

“De regulă, răufăcătorii profită de breșe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate. Cum utilizatorii se așteaptă să primească în această perioadă e-mailuri care să explice impactul breșei asupra datelor personale, șansele ca aceștia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ”, se mai spune în comunicat.

BitDefender anunță o vulnerabilitate în sistemul de autentificare folosit de Facebook care ar fi permis accesul la conturile utilizatorilor CITEȘTE ȘI BitDefender anunță o vulnerabilitate în sistemul de autentificare folosit de Facebook care ar fi permis accesul la conturile utilizatorilor

Totodată, Bitdefender recomandă instalarea unei soluții de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor link-uri sau fișiere atașate cu conținut periculos.

Prin accesarea unor pagini de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar amenințări de tip ransomware care blochează accesul la fișiere și solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

“Breșele care se materializează în furt de date au impact pe termen lung. Nu de puține ori, hackerii care intră în posesia acestor informații abordează victimele prin e-mail-uri care par că vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se așteaptă să fie contactată, aceasta este mai dispusă să dea click pe linkurile incluse sau să divulge informații suplimentare solicitate de hackeri”, a afirmat Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică al Bitdefender.

Gigantul Yahoo Inc a anunțat, joi seara, că, în urmă cu 2 ani, au fost furate datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori în timpul unui masiv atac cibernetic, care a fost executat de hackeri sponsorizați de un stat, transmite Reuters.

”Investigația nu a descoperit nicio informație că actorul sponsorizat de o unitate statală este în prezent în rețeaua informatică a Yahoo”, a anunțat compania, arată news.ro.

Yahoo Inc a precizat că deja colaborează cu autoritățile.

Nu este clar dacă această dezvăluire va avea un impact negativ asupra planurilor companiei de a-și vinde serviciul de e-mail și alte proprietăți către Verizon Communications Inc.

Verizon a anunțat în luna iulie că va cumpăra proprietățile de bază ale Yahoo Inc pentru o sumă de 4.83 miliarde de dolari.

”Vom evalua modul în care va continua această investigație în lumina intereselor generale ale Verizon. Până atunci, nu suntem în poziția de a face mai multe comentarii”, a declarat compania.

Compania Verizon a precizat că a fost informată în urmă cu două zile despre atacul cibernetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo. bitdefender
recomandari