Rezolvarea Microsoft la problema PrintNightmare tinde să devină un coșmar

Rezolvarea Microsoft la problema PrintNightmare tinde să devină un coșmar
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 sep 2021

Rezolvarea Microsoft la problema PrintNightmare tinde să devină un coșmar pentru utilizatorii care printează în rețea și, mai ales, administratorii de rețele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

După trei luni de încercări și eșecuri, Microsoft a emis un nou patch pentru deja infama problemă de securitate numită PrintNightmare, care afectează Print Spooler, serviciul de printare din Windows.

Gaura de securitate, descoperită în luna iunie, este din cea mai gravă categorie de vulnerabilități, permițând hackerilor să execute cod de la distanță pe sistemele compromise.

Google vrea să ofere canale de televiziune prin propria platformă de smart TV CITEȘTE ȘI Google vrea să ofere canale de televiziune prin propria platformă de smart TV

Cel mai nou patch a rezolvat vulnerabilitatea, însă a introdus o nouă problemă - utilizatorii unui mare număr de imprimante nu mai pot folosi funcția de printare în rețea, cu excepția cazurilor în care conexiunea se realizează cu un cablu USB.

Imposibilitatea de a printa în rețea este o mare problemă mai ales pentru companiile care folosesc imprimante în rețea, pe care angajații le pot accesa inclusiv wireless.

Înainte de instalarea acestui patch, utilizatorii și, mai ales, administratorii rețelelor, trebuie să evalueze situația și să aleagă între a repara o problemă de securitate sau a mai putea folosi funcția de printare în rețea.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows
microsoft
securitate
printnightmare
imprimante