România, în topul țărilor cu cele mai mici prețuri la internet de mare viteză

România, în topul țărilor cu cele mai mici prețuri la internet de mare viteză
scris 16 feb 2018

România are printre cele mai mici tarife din lume la serviciile de internet de mare viteză, potrivit unui clasament întocmit de firma de cercetare de piață Point Topic

România stă cel mai bine în funcție de tarifele medii calculate pentru fiecare piață, fiind depășită la acest capitol doar de Venezuela și Rusia. Țara noastră este urmată în top de Israel, Japonia și Republica Moldova.

În funcție de prețurile mediane, România coboară un loc în clasament, până pe poziția a patra, după Venezuela, Rusia și Ucraina, arată cel mai recent raport trimestrial al firmei de cercetare.

Washingtonul amenință Moscova cu \ CITEȘTE ȘI Washingtonul amenință Moscova cu "consecințe" după atacul cibernetic global NotPetya

Un al treilea indicator, ce surprinde cele mai mici tarife de conectare, plasează România pe locul opt în ierarhia globală, în spatele unor țări precum Albania, India și Polonia. Tariful “entry level” nu ține însă seama de limitele de viteză impuse de operatori, de prețul cerut pentru anumite intervale orare și nici de viteza actuală oferită sau de cât de des întâlnit este tariful în piața analizată.

Revenind la tarifele medii, Qatar este statul cu cel mai scump internet de mare viteză, urmat de Emiratele Arabe Unite, Bolivia, Oman și Bahrain.

SUA se află în jumătatea de jos a clasamentului, ocupând locul 48 după prețurile medii plătite de populație, fiind încadrată de Egipt (47) și Grecia (49).

România, în topul țărilor cu cele mai mici prețuri la internet de mare viteză

viewscnt
Afla mai multe despre
tarife internet
broadband
point topic
clasament