Safetech Innovations raportează dublarea cifrei de afaceri și a profitului net în primul trimestru din 2024

Safetech Innovations raportează dublarea cifrei de afaceri și a profitului net în primul trimestru din 2024

Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 11,7 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în creștere cu 95% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,7 milioane de lei, o apreciere cu 132% față de primele trei luni din 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În primul trimestru din 2024, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 30% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 70%.

Google va eticheta aplicațiile guvernamentale pentru Android CITEȘTE ȘI Google va eticheta aplicațiile guvernamentale pentru Android

„Rezultatele financiare înregistrate în primele trei luni ale acestui an evidențiază eficiența strategiilor noastre de adaptare continuă a modelului de afaceri la dinamica sectorului de securitate cibernetică. Aceasta reflectă înțelegerea noastră profundă a domeniului de securitate cibernetică, într-un peisaj în care cererea pentru servicii și soluții avansate de securitate a informației este în continuă creștere. În acest context, suntem pregătiți să răspundem eficient și prompt nevoilor complexe de securitate cibernetică ale entităților din diverse sectoare economice. Prin urmare, rămânem fermi obiectivului nostru de a ne îmbunătăți performanța operațională și financiară pe parcursul acestui an, în special la nivel consolidat. Rezultatele generate în primul trimestru demonstrează faptul că suntem pe drumul cel bun pentru a înregistra o performanță solidă în acest an, în concordanță cu bugetul de venituri și cheltuieli aprobat de acționarii noștri în cadrul AGA de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

În primul trimestru al anului, Safetech Innovations a semnat contracte recurente de monitorizare și răspuns la incidentele de securitate cibernetică cu patru noi clienți, precum și un contract semnificativ, anunțat în luna februarie, cu o valoare de aproximativ 3,6 milioane de lei. În plus, compania a semnat trei contracte pentru proiecte pe fonduri europene cu o valoare totală de 4 milioane de lei, care se desfășoară în cadrul unor consorții multinaționale la nivel european. În plus, Safetech Innovations a câștigat un nou proiect pe fonduri europene în valoare de 6,2 milioane de lei, care este așteptat să fie semnat până la finalul lui T2 2024.

În ceea ce privește rezultatele la nivel consolidat, în primul trimestru din 2024, cifra de afaceri s-a ridicat la 11,9 milioane de lei, în creștere cu 99% comparativ cu primul trimestru din 2023, iar profitul net a înregistrat valoarea de 1,4 milioane de lei, o creștere de 409% față de aceeași perioadă a anului anterior. Rezultatele la nivel consolidat includ performanța înregistrată de Safetech Innovations S.A. și Safetech Innovations Global Services Limited (Safetech UK), entitate din Marea Britanie.

În primele trei luni ale acestui an, Safetech UK a înregistrat venituri de 0,2 milioane de lei. În 2024, strategia setată de conducerea Safetech Innovations pentru această entitate este de a se concentra pe atragerea unui volum mai mare de contracte, cu valoare mai mică pentru a crește notorietatea brandului în această piață. De asemenea, concentrarea pe obținerea contractelor de dimensiuni reduse favorizează o reacție mai agilă la oportunitățile din această piață și asigură un flux continuu de venituri, eliminând perioadele extinse de negociere și demarare a proiectelor, așa cum se întâmplă în cazul contractelor de dimensiuni mari.

Compania de securitate cibernetică SafeTech, care recent și-a anunțat extinderea afacerilor în Arabia Saudită, lasă nedistribuit un profit net de peste 9 milioane lei. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la SafeTech Innovations (SAFE) a aprobat alimentarea cu aproximativ 316.000 de lei a capitalului social. Astfel, vor fi emise 1,58 milioane  de acțiuni noi cu valoare nominală de 0,2000 lei/acțiune, care vor fi distribuite gratuit către acționarii existenți, la o rată de alocare de 0,0238 de titluri acordate la fiecare acțiune deținută.


Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE.

Starlink, rețeaua de internet pe care se bazează Ucraina, se confruntă cu dificultăți tehnice. Elon Musk spune că sateliții sunt sub presiune din cauza furtunii geomagnetice CITEȘTE ȘI Starlink, rețeaua de internet pe care se bazează Ucraina, se confruntă cu dificultăți tehnice. Elon Musk spune că sateliții sunt sub presiune din cauza furtunii geomagnetice

Safetech Innovations S.A. furnizează, din 2011, servicii și soluții de securitate cibernetică adaptate nevoilor fiecărei organizații. Portofoliul de servicii și soluții al companiei include consultanță pentru guvernanța, managementul riscului și conformitate (GRC) în securitate, testare de securitate și managementul vulnerabilităților, soluții de securitate, servicii profesionale, servicii externalizate de securitate, aplicații software proprii pentru securitate cibernetică.

Numărând în prezent peste 50 de angajați, compania are echipe dedicate de cercetare și dezvoltare de produse software de securitate cibernetică, de implementare și suport de soluții de securitate și, respectiv, de tip Computer Emergency Response Team (CERT).

Safetech Innovations (SAFE) este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
profit
afaceri