Samsung a creat un senzor foto pentru smartphone-uri de 200MP

Samsung a creat un senzor foto pentru smartphone-uri de 200MP
scris 8 sep 2021

Producătorul smartphone-urilor Galaxy continuă cursa pixelilor, cu primul senzor foto care ajunge la 200MP.

Samsung anunță ISOCELL HP1, un senzor foto ce are 200MP cu o dimensiune de 0.64μm. Senzorul este suficient de mic pentru a putea fi folosit în cadrul smartphone-urilor.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Ca și alți senzori ai companiei coreene, acesta folosește tehnologia “pixel-binning” - combină informația captată de mai mulți pixeli apropiați, pentru a îmbunătăți calitatea imaginii.

În cazul fotografiilor făcute în lumină slabă, de exemplu, această metodă combină informațiile captate de 16 pixeli adiacenți. Asta înseamnă că, în realitate, rezoluția efectivă imaginii va fi de 12,5MP.

La o filmare 8K cu 30 de cadre pe secundă, pixelii vor fi combinați câte 4, astfel că rezoluția efectivă va fi de 50MP.

Surpriză - One United Properties analizează extinderea în afara României CITEȘTE ȘI Surpriză - One United Properties analizează extinderea în afara României

Samsung spune, însă, că imaginile și filmările vor fi mult mai clare și mai luminoase decât cele ale oricărui senzor care există în prezent pe piață.

Producătorul coreean nu a anunțat când va fi disponibil noul senzor foto, însă, nu ar surprinde pe nimeni dacă acesta va fi folosit de următoarele smartphone-uri din seria Galaxy S.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
senzor
foto
smartphone