Samsung a prezentat chipset-ul pe care se va baza seria Galaxy S22

Samsung a prezentat chipset-ul pe care se va baza seria Galaxy S22
scris 18 ian 2022

După ce a absentat de la propriul eveniment, în care trebuia să-și prezinte noul chipset, Samsung a trimis o comunicare legată de nucleul viitoarelor sale flagship-uri.

Exynos 2200 este primul chipset dezvoltat de Samsung în colaborare cu AMD - un nou motiv de îngrijorare pentru cei de la Intel, care par să piardă din ce în ce mai mult teren.

Datorită faptului că se bazează pe arhitectura RDNA 2, GPU-ul Xclipse  folosit de Exynos 2200 va aduce pe smartphone-uri o serie de facilități rezervate până acum PC-urilor.

Instagram testează o funcție de personalizare a profilului personal CITEȘTE ȘI Instagram testează o funcție de personalizare a profilului personal

Printre altele, jocurile mobile vor beneficia de ray-tracing accelerat hardware.

Altfel, Exynos 2200 este construit pe un proces de 4 nanometri, iar procesorul va avea opt nuclee. Patru dintre acestea vor fi de consum, trei vor  susține un echilibru între performanță și eficiență energetică, iar unul va fi exclusiv pentru performanță.

Procesorul de imagine va suporta camere cu rezoluții de până la 200MP.

Noul chipset va fi folosit, pentru prima oară, de viitoarea serie Galaxy S22, care este așteptată în cadrul unui eveniment organizat pe 8 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
exynos 2200
chipset
smartphone
galaxy s22