Secretarul Trezoreriei SUA a confirmat că hackerii au accesat sistemul informatic al instituției

Secretarul Trezoreriei SUA a confirmat că hackerii au accesat sistemul informatic al instituției
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2020

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steve Mnuchin, a recunoscut public, luni, că sistemul informatic al instituției a fost accesat de hackeri, la peste o săptămână de când Reuters a scris despre acest atac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind la CNBC, Mnuchin a recunoscut că hackerii au accesat rețeaua neclasificată a Trezoreriei, dar a minimizat gravitatea atacului, scrie News.ro.

Vodafone renunță la vânzarea celui mai mare operator de telefonie mobilă din Egipt CITEȘTE ȘI Vodafone renunță la vânzarea celui mai mare operator de telefonie mobilă din Egipt

”Nu vedem nicio penetrare a sistemelor noastre clasificate. Sistemele noastre neclasificare au fost accesate într-o anumită măsură. Pot afirma că vestea bună este nu există pagube, nu au fost pierdute cantități mari de informații”, a explicat acesta.

Mnuchin a mai spus că nu va oferi alte detalii pentru că încă sunt detalii ”care nu pot fi dezvăluite”.

Trezoreria nu a răspuns încă unei solicitări pentru informații suplimentare legate de comentariile  făcute de Mnuchin.

Autoritățile americane și experții în securitate cibernetică din mai multe țări încă încearcă să aducă sub control această breșă de securitate, care a început mai devreme în acest an, când hackerii au accesat compania de software SolarWinds din Texas și au folosit-o ca rampă de lansare pentru a pătrunde în rețelele instituțiilor guvernamentale și ale companiilor.

Oficiali de rang înalt, inclusiv secretarul de Stat Mike Pompeo, au atribuit această operațiune ambițioasă de spionaj Rusiei, dar unii oficiali și experți au spus că este prematur de știut cu siguranță cine este în spatele acesteia.

Kremlinul a negat orice implicare, iar președintele Donald Trump, care pe parcursul mandatului său a luat apărarea Rusiei în fața diferitelor acuzații de hacking, a minimizat cazul și a ridicat posibilitatea că ar fi implicată China.

Procurorul general Bill Barr s-a distanțat și el, luni, de Trump, afirmând într-o conferință de presă că este de acord cu evaluarea făcută de Pompeo, că Rusia este responsabilă.

”Cu certitudine par să fie rușii, dar nu voi discuta dincolo de asta”, a spus Barr.

viewscnt
Afla mai multe despre
secretarul trezoreriei sua
steve mnuchin
hackeri