Și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei

Și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei
scris 10 dec 2018

Numărul țărilor care consideră produsele fabricate de companiile chinezești o amenințare la adresa securității naționale ar putea să crească săptămâna asta, pe listă adăugându-se și Japonia.

Conform publicației nipone Yomiuri, citate de Reuters, Japonia ar putea anunța chiar la începutul acestei săptămâni o modificare a legislației interne prin care echipamentele de rețelistică produse de companiile chinezești Huawei și ZTE să nu mai fie acceptate.

Noua legislație nu va face referire directă la cele două companii, sau la alte firme chinezești, însă prevederilor vor fi formulate în așa fel încât acestea să fie vizate.

Yoshihide Suga, purtătorul de cuvânt al guvernului nu a comentat informația, însă a confirmat că Japonia conlucrează cu Statele Unite pentru creșterea securității cibernetice. America a fost țara care a dat startul blocării companiilor chinezești.

Aplicațiile frauduloase de Android se promovează chiar prin reclamele vândute de Google CITEȘTE ȘI Aplicațiile frauduloase de Android se promovează chiar prin reclamele vândute de Google

Nici ZTE și nici Huawei nu au comentat informația, însă ministrul de externe chinez, Geng Shuang, a spus că guvernul de la Beijing este profund îngrijorat de această posibilitate.

Atât NTT Docomo, cât și KDDI Corp, doi mari operatori telecom japonezi, folosesc în anumite structuri echipamente de rețelistică produse de Huawei.

Recent, Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, inclusiv României, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente.

Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă au deja prevederi legale care interzic cooptarea companiilor chinezești pentru construirea rețelelor de telecomunicații.

În Marea Britanie, O2 a anunțat că nu va folosi echipamente produse de companiile chinezești în viitoarea rețea 5G și că le va elimina și pe cele existente în rețelele 3G și 4G.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
japonia
china
zte
huawei