Signal testează o funcție de plată cu criptomonede

Signal testează o funcție de plată cu criptomonede
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 apr 2021

Serviciul de comunicare recunoscut pentru funcțiile sale de protejare a intimității, vrea să lanseze o facilitate de plată cu criptomonede, care să urmeze aceleași principii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Signal a anunțat că a început să testeze un serviciu de plată peer-to-peer, numit Signal Payments. Acestea este în prezent activ în versiunea beta a aplicației, înainte de a ajunge în versiunea finală a acesteia.

Pentru început, Signal Payments suportă o singură monedă virtuală, numită MOB, și portofelul electronic cu care aceasta funcționează, MobileCoin.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Cei de la Signal spun că au ales MOB și MobileCoin pentru rețeaua cu focus pe intimitate pe care acestea o folosesc. Datele plăților sunt stocate pe dispozitivele utilizatorilor, nu pe serverele Signal, iar aceștia pot oricând să-și transfere fondurile către alte servicii, dacă vor.

Toate informațiile despre funcția de plată din Signal și modul în care aceasta este implementată converg către concluzia că se dorește a fi o alternativă la opțiunile similare dezvoltate de Facebook, având ca atu chiar caracteristica ce lipsește în cazul produselor Facebook: intimitatea.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Pentru început, Signal Payments poate fi folosit doar în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
signal
plati
criptomonede
mob