Sistemul de activare de la Windows XP a fost spart

Sistemul de activare de la Windows XP a fost spart
scris 28 mai 2023

Rezistentul și rău famatul sistem de activare folosit de Microsoft pe Windows XP a fost spart, iar sistemul de operare ce refuză să moară poate fi acum activat offline.

În ciuda faptului că a fost trecut pe linie moartă de mulți ani de Microsoft și este acum cotat la sub 1% cotă de piață, Windows XP se bucură de o atenție deosebită din partea pasionaților.

Sistemul de operare vechi de aproape 22 de ani folosea un sistem de activare împotriva pirateriei, care necesita conectarea la serverele Microsoft pentru validarea licenței.

Aplicația ChatGPT, descărcată de peste jumătate de milion de ori în mai puțin de o săptămână CITEȘTE ȘI Aplicația ChatGPT, descărcată de peste jumătate de milion de ori în mai puțin de o săptămână

Acest sistem de activare pare să fi fost spart recent de persoane necunoscute, iar un patch, care permite activarea offline, circulă acum pe torrent.

În paralel, alte persoane, care discută pe Reddit sub protecția anonimatului, spun că încearcă să folosească ingineria inversă pentru a crea o versiune open source a lui Windows XP.

În ciuda faptului că nu mai primește update-uri nici măcar de securitate, Windows XP rămâne unul dintre cele mai apreciate sisteme de operare clasice, care nu colectează cantități enorme de date ce ajung la Microsoft, așa cum se întâmplă de la Windows 10 încoace.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
activare
windows xp