Spotify ajunge la 220 de milioane de conturi Premium

Spotify ajunge la 220 de milioane de conturi Premium
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iul 2023

La doar o zi după creșterea prețurilor în multe țări, nu și România, Spotify anunță că are acum 220 de milioane de conturi Premium și 551 de milioane de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Spotify a încheiat luna iunie cu 220 de milioane de conturi Premium, după o creștere de 27 de procente, anunță compania în cea mai recentă conferință trimestrială cu investitorii.

În același timp, numărul total de utilizatori (inclusiv cei care folosesc versiunea cu reclame) a ajuns la 551 de milioane, crescând față de perioada anterioară cu 17%.

Acțiunile Spotify scad abrupt, chiar dacă platforma a raportat cei mai mulți utilizatori noi de până acum CITEȘTE ȘI Acțiunile Spotify scad abrupt, chiar dacă platforma a raportat cei mai mulți utilizatori noi de până acum

Problema platformei în al doilea trimestru al anului a fost că au scăzut veniturile per utilizator. Fiecare utilizator îi aduce companiei 4,27 euro, în scădere cu 6% de la 4,32 euro.

În ultimul trimestru, Spotify a pierdut 302 milioane de euro, mai mult decât cele 125 de milioane de euro pierdute în același trimestru din urmă cu un an.

Concurența cu Apple Music, Amazon Music și restul determină compania suedeză să pună în continuare creșterea înaintea profiturilor. Însă, tocmai pentru a reveni pe plus, se scumpesc abonamentele.

În majoritatea țărilor în care este disponibil serviciul, abonamentul s-a scumpit de săptămâna aceasta cu câte 1-2 euro. România, din fericire, nu se află printre țările în care au fost crescute prețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
premium
streaming
muzică
podcast