Statul elen începe procedura de vânzare a 5% din acțiunile operatorului de telecomunicații OTE

Statul elen începe procedura de vânzare a 5% din acțiunile operatorului de telecomunicații OTE
scris 3 nov 2016

Statul elen va transfera, posibil vineri, 5% din acțiunile operatorului de telecomunicații OTE de la Ministerul de Finanțe la agenția de privatizare TAIPED, în vederea vânzării acestora, relatează Kathimerini.

Singura problemă care mai trebuie rezolvată este decizia comitetului ministerial pentru restructurare și privatizare pentru transferul celor peste 24,5 milioane de acțiuni, scrie News.ro.

Transferul acțiunilor, care se va face din participația de 10% pe care o mai deține statul elen la OTE, va avea loc în afara bursei, potrivit unor persoane apropiate situației.

Acționarul principal al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deține o participație de 40% la operatorul elen de telecomunicații.

ANAF le va furniza autorităților publice informații referitoare la conturile bancare doar în format electronic CITEȘTE ȘI ANAF le va furniza autorităților publice informații referitoare la conturile bancare doar în format electronic

OTE, care mai desfășoară operațiuni în România și Albania, este a doua mare companie listată la bursă din Grecia, cu o capitalizare de 4 miliarde de euro.

În Romania, OTE este acționar majoritar la Telekom Romania Communications (54.01%) și Telekom Mobile Romania Communications, fosta Cosmote (70%).

Grecia s-a angajat la un program de privatizare ambițios, în cadrul celui de-al treilea program de salvare convenit cu creditorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ote
taiped