STS: Arhitectura informatică a portalului IMM Invest a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori

STS: Arhitectura informatică a portalului IMM Invest a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori
scris 28 apr 2020

Arhitectura informatică a portalului IMM Invest a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori, precizează STS, în condițiile în care marți, la ora 9:00, portalul a redevenit activ, după ce, la lansarea inițială s-a blocat.

”În baza analizei realizate împreună cu reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, portalul http://www.imminvest.ro a fost preluat pentru dezvoltare, administrare și găzduire de către Serviciul de Telecomunicații Speciale. Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori”, explică STS.

Totodată, specialiștii STS desfășoară permanent activități de prevenire a incidentelor de securitate, scrie News.ro.

O firmă israeliană a atras 5 milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști CITEȘTE ȘI O firmă israeliană a atras 5 milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști

STS precizează că își manifestă toată deschiderea pentru acordarea sprijinului instituțiilor publice în dezvoltarea rețelelor de comunicații și tehnologia informației.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că aplicația pentru IMM va fi funcțională începând de marți, de la ora 9.00, dar a făcut apel la investitori să nu pună presiune încă de la prima oră, întrucât ”nu se merge pe principiul primul venit, primul servit”.

”Aplicația pentru IMM va fi funcțională. Am încredere că nu va mai fi vulnerabilă unor eventuale atacuri cibernetice. Nu vă pot spune cu precizie ora, cred că ora 9 dimineață. Nu trebuie să fie o presiune de la primul moment de funcționare a platformei pentru că nu se merge pe principiul primul venit, primul servit.  Vor beneficia foarte multe IMM care vor aplica”, a spus Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

Acesta a precizat că se are în vedere extinderea la companii mari, dar și alte instrumente.

IMM Invest a fost lansat inițial în 17 aprilie, însă atunci s-a blocat, motiv pentru care autoritățile au apelat la ajutorul STS.

Prin acest program, IMM au acces la credite garantate  cu până la 90% pentru investiții și capital de lucru. Conform ministrului Finanțelor, IMM Invest nu are nicio condiționalitate, se adresează tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus, este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicațiile sunt pe termen lung.

”Este un program prin care începem  repornirea economiei”, declara ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
imm