STUDIU: 70% dintre manageri folosesc automatizarea și AI pentru a îmbunătăți afacerile

STUDIU: 70% dintre manageri folosesc automatizarea și AI pentru a îmbunătăți afacerile
scris 27 dec 2019

Circa 70% dintre manageri folosesc automatizarea și AI pentru a identifica modalități de a îmbunătăți afacerile, făcându-și operațiunile mai inteligente, iar unele costuri pot fi reduse la jumătate, în timp ce automatizarea poate îmbunătăți productivitatea proceselor individuale cu 80%, potrivit unui studiu transmis de PwC.

Multe companii se află deja la a doua sau a treia generație de optimizare a costurilor și de creștere a productivității. Pârghii precum externalizarea unor procese, raționalizarea portofoliului sau implementarea de soluții ERP au fost utilizate la maximum, așa că pentru a atinge un nou nivel de eficientizare a activităților au nevoie de o abordare nouă, bazată pe tehnologiile de ultimă generație, precum Robotic Process Automation (RPA), Machine Learning sau Inteligența Artificială (AI), scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Incendiu puternic la un depozit de PET-uri din Ilfov. A fost emis un mesaj RO-ALERT CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Incendiu puternic la un depozit de PET-uri din Ilfov. A fost emis un mesaj RO-ALERT

”Potrivit unui studiu recent realizat de PwC și Grupul Brunswick la nivel global, 70% dintre managerii intervievați au spus că folosesc automatizarea și AI pentru a identifica modalități de a îmbunătăți afacerile, făcându-și operațiunile mai inteligente. Însă cu atât de multe opțiuni în cloud computing, securitate cibernetică, software specializat și alte servicii operaționale, precum și tehnologii emergente precum machine learning, blockchain și drone, companiile trebuie să facă alegerile cele mai potrivite pentru afacerile în care să concentreze investițiile în tehnologie”, se arată în comunicat.

Astfel, tehnologiile inteligente, cum ar fi RPA, machine learning și chatbot oferă companiilor noi oportunități de a îmbunătăți performanța proceselor operaționale și de a realiza economii semnificative. Pot fi implementate rapid, având costuri reduse, care permit noi niveluri de productivitate. Impactul poate fi semnificativ: automatizarea poate îmbunătăți productivitatea proceselor individuale cu 80% până la 100% și cu 20% sau mai mult a funcțiilor generale, potrivit companiei.

”Automatizarea ar putea reduce cu până la 46% timpul și costul proceselor cheie precum facturarea, raportarea de gestiune, contabilitatea și bugetarea, arată raportul menționat. În același timp, profesioniștii din domeniul financiar s-ar putea concentra pe activități cu valoare mai mare, cum ar fi analizele financiare complexe, previziuni și proiecte de buget pe mai mulți ani. Un nivel similar de îmbunătățire este posibil și în alte funcții, cum ar fi serviciul pentru clienți, gestionarea lanțului de aprovizionare și vânzări”, se arată în comunicat.

Soluțiile de automatizare trebuie să fie fundamentate pe strategia generală de business a unei organizații, pentru ca acestea să obțină maximum de avantaje, iar cartografierea tuturor departamentelor și proceselor din companie este în acest caz foarte importantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
intelingenta artificiala
pwc