Sute de mii de computere afectate de masivul atac cibernetic doar în China

Sute de mii de computere afectate de masivul atac cibernetic doar în China
scris 15 mai 2017

Reprezentanții unei companii tech avertizează că, în urma atacului cibernetic mondial, au fost afectate ”sute de mii de computere” de la aproximativ 30.000 de organizații și agenții guvernamentale din China, transmite France Presse.

Virusul WannaCry a atacat computere din 29.372 de instituții, fiind vorba de agenții guvernamentale, spitale, universități și bancomate din China. Impactul acestui atac cibernetic mondial s-a dovedit ceva mai mic în restul țărilor din Asia.

Între timp, guvernele, companiile și experții tech din întreaga lume se pregătesc luni pentru o posibilă agravare a atacului cibernetic, care a afectat până în acest moment 150 de țări din lume, scrie News.ro.

Acest atac cibernetic a început vineri și a vizat la întâmplare atât bănci, spitale, companii private, cât și agenții guvernamentale. De asemenea, impactul s-a dovedit cel mai puternic în țările europene și a paralizat computerele sistemului sanitar din Marea Britanie.

WannaCry este cel mai amplu atac cibernetic din istorie, cu peste 200.000 de oameni și 10.000 de instituții din cel puțin 150 de țări afectate la sfârșitul săptămânii trecute.

Ransomware a profitat de o breșă de securitate din Windows, sistem de operare lansat în urmă cu 15 ani, dar care este folosit în continuare de un număr mare de instituții și utilizatori care nu realizează pericolele la care se expun.

Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii CITEȘTE ȘI Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii

Compania Qihoo 350 a precizat că virusul s-a răspândit extrem de rapid printre instituțiile acadenmice, iar peste 4.000 de universități și instituții de cercetare au fost afectate doar în China.

Experții au dat puține detalii despre daunele produse de virus, iar executivul chinez a explicat că are puține informații despre situație.

Autoritățile de securitate cibernetică au precizat că virusul continuă să se răspândească în țară, dar impactul inițial a fost oarecum limitat.

PetroChina a anunțat că a deconectat timp de mai bine de 12 ore rețeaua care face legătura cu benzinăriile companiei din întreaga țară, după căderea sistemului de plată online în China.

De asemenea, clienții benzinăriilor au fost forțați să folosească bani cash.

În întreaga lume, autoritățile naționale i-au avertizat pe utilizatori să aibă grijă la e-mailuri suspecte și să-și întărească securitatea computere.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
wannacry