Symantec securizează peste un miliard de dispozitive Internet of Things

Symantec securizează peste un miliard de dispozitive Internet of Things
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2015

Compania Symantec a extins portofoliul de soluții de securitate pentru a proteja dispozitivele Internet of Things împotriva atacurilor de tip zero-day, protejând peste un miliard de dispozitive Internet of Things (IoT) precum televizoare, mașini, contoare inteligente sau infrastructura critică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Odată cu creșterea numărului de dispozitive inovatoare IoT apar noi riscuri de securitate cibernetică. Internet of Things reprezintă următoarea frontieră pentru atacurile informatice. În industria autovehiculelor, spre exemplu, hackerii pot conduce o mașină și apasă pe frână chiar din față calculatorului. Symantec încheie în prezent parteneriate cu producători din industriile auto, controlului industrial și semiconductoarelor, în plus față de activitatea companiei în domenii precum sănătate sau comerț, pentru a asigura securitate sporită consumatorilor", spune Shankar Somasundaram, senior director în cadrul Diviziei Internet of Things Security la Symantec.

Soluțiile de securitate ale companiei includ autentificarea, securitatea dispozitivelor, analiză și management necesare pentru a preveni atacuri informatice asupra autovehiculelor, dispozitivelor medicale, sistemelor de control industriale și nenumăratelor dispozitivelor electronice permanent conectate la internet.

Portofoliul Symantec în domeniul Internet of Things include Securitatea dispozitivelor prin intermediul soluției de Protecție Integrată a Sistemelor Critice, destinata protejării dispozitivelor Internet of Things împotriva atacurilor de tip zero-day, prevenind compromiterea acestora prin blocarea software-ului integrat în dispozitiv atunci când sunt detectate tentative de atac, se precizează într-un comunicat al companiei.

Symantec a încheiat un parteneriat cu Wincor Nixdorf, furnizor de soluții și servicii IT în domeniul bancar și în industria comerțului, precum și cu alți producători importanți din ecosistemul industrial și al autovehiculelor.

''Pentru Wincor Nixdorf, parteneriatul cu Symantec reprezintă un pas important pentru furnizarea celor mai sigure mijloace prin care oamenii să realizeze tranzacții financiare la ATM. Tehnologia de securitate a Symantec îmbinată cu informațiile deținute de Wincor Nixdorf în domeniu au dus la o soluție care oferă cea mai bună securitate împotriva atacurilor informatice asupra ATM-uri", a declarat Karan Oberoi, manager de produs în segmentul securității software din cadrul Wincor Nixdorf.

Symantec colaborează cu cei mai mari furnizori de cipuri din lume și cu parteneri din aria bibliotecilor criptografice, cum ar fi Texas Instruments și wolfSSL, pentru a integra securitatea avansată la nivel de hardware.

"Furnizarea unei autentificări sigure, simple și fluide necesită integrarea de certificate în produsele IoT. Pentru a ajută clienții să securizeze comunicațiile cloud, Texas Instruments integrează în prezent certificatul root al Symantec în dispozitive IoT multiple pentru semnarea și autentificarea digitală a comunicațiilor prin Internet și actualizărilor de firmware. În viitor, vom oferi noi funcții capabile de inițializare securizată autentificată cu codul dezvoltatorului semnat digital, pentru a ajuta clienții să sporească securitatea dispozitivelor IoT", a afirmat Gil Reiter, director al Diviziei de Marketing Strategic IoT din cadrul Texas Instruments (TI).

Symantec Corporation a fost fondată în aprilie 1982, fiind inclusă în topul Fortune 500 și oferă una dintre cele mai vaste rețele de inteligență a datelor la nivel global, precum și soluții performante de securitate, backup și disponibilitate pentru stocarea, accesarea și partajarea datelor importante. Compania are peste 19.000 de angajați în peste 45 de țări, 99% din companiile incluse în Fortune 500 fiind clienți Symantec. În anul fiscal 2015, compania a înregistrat venituri de 6.5 miliarde dolari. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
symantec
internet of things