T-Mobile US va plăti 350 milioane de dolari și va cheltui alte 150 milioane de dolari pentru securitatea datelor, în vederea închiderii unei investigații legate de un atac cibernetic

T-Mobile US va plăti 350 milioane de dolari și va cheltui alte 150 milioane de dolari pentru securitatea datelor, în vederea închiderii unei investigații legate de un atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2022

T-Mobile US va plăti 350 milioane de dolari și va cheltui alte 150 milioane de dolari pentru securitatea datelor, în vederea închiderii unei investigații din Statele Unite legată de un atac cibernetic de anul trecut, care a compromis date aparținând unui număr de aproximativ 76,6 milioane de persoane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul preliminar a fost depus la tribunalul federal din Kansas City, Missouri. Este nevoie ca acordul să fie aprobat de un judecător. Al doilea mare operator de telefonie mobilă din SUA a spus că aprobarea judecătorului ar putea veni până în decembrie, potrivit News.ro.

T-Mobile a negat faptele greșite, inclusiv acuzațiile că și-a încălcat obligațiile de a proteja informațiile personale ale clienților și ar avea o securitate inadecvată a datelor.

Compania cu sediul în Bellevue, Washington se așteaptă la costuri de aproximativ 400 de milioane de dolari înainte de impozitare, în al doilea trimestru al acestui an, pentru acest acord.

T-Mobile a dezvăluit compromiterea datelor în august anul trecut, spunând la momentul respectiv că sunt afectați peste 47 de milioane de clienți actuali, foști și potențiali. Numărul a trecut în curând de 50 de milioane, iar T-Mobile a declarat în noiembrie că investigația sa a descoperit încă 26 de milioane de persoane ale căror informații personale au fost accesate.

T-Mobile a spus că informațiile includ nume, adrese, date de naștere, date privind permisul de conducere și numere de securitate socială.

Acordul convenit vineri a acoperit litigii la nivel național, combinând cel puțin 44 de procese colective propuse. Participanții la procesele colective pot primi plăți în numerar de 25 de dolari sau 100 de dolari în California, iar unii ar putea primi până la 25.000 de dolari pentru a acoperi pierderile, arată documentele. Ei vor primi, de asemenea, doi ani de protecție împotriva furtului de identitate. John Binns, un american de 21 de ani care s-a mutat în Turcia cu câțiva ani mai devreme, și-a asumat responsabilitatea pentru hacking, spunând că a străpuns apărarea T-Mobile după ce a găsit un router neprotejat pe internet, a relatat The Wall Street Journal în august anul trecut.

Avocații reclamanților pot solicita onorarii de până la 30%, sau 105 milioane de dolari, din acest acord, arată documentele.

viewscnt
Afla mai multe despre
t-mobile
sua
securitatea datelor
atac cibernetic
investigatie