TABEL 8 dintre cele mai vândute 10 smartphone-uri din 2022 sunt iPhone-uri

TABEL 8 dintre cele mai vândute 10 smartphone-uri din 2022 sunt iPhone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mar 2023

Apple a dominat și anul trecut topul individual al vânzărilor de smartphone-uri la nivel global, reușind aproape să acapareze top 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel mai vândut smartphone al anului trecut a fost iPhone 13, conform unei cercetări de piață realizate de CounterPoint Research, care a analizat cele mai vândute 10 smartphone-uri din 2022.

Apple are primele trei locuri din acest top și, în fapt, 8 dintre cele mai vândute 10 smartphone-uri de anul trecut îi aparțin companiei americane.

FOTO iPhone 14 va avea o versiune galbenă CITEȘTE ȘI FOTO iPhone 14 va avea o versiune galbenă

Celelalte două modele sunt ale coreenilor de la Samsung - Galaxy A13 și Galaxy A03. Ambele fac parte din clasele inferioare, niciun alt producător în afară de Apple nereușind să aibă un flagship în top 10.

În top își face loc inclusiv iPhone SE 2002, un model despre care pe surse se spune că nu a performat așa cum și-a dorit Apple, dar este, totuși, peste orice flagship al producătorilor de smartphone-uri cu Android.

Topul celor mai vândute 10 smartphone-uri din 2022 arată astfel:

TABEL 8 dintre cele mai vândute 10 smartphone-uri din 2022 sunt iPhone-uri

Analiștii de la CounterPoint Research se așteaptă ca în 2023 cota smartphone-urilor din top 10 să crească, atrăgând și mai mulți clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
iphone
apple
samsung