Take-Two a devenit proprietarul Zynga

Take-Two a devenit proprietarul Zynga
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2022

La patru luni distanță de la anunțarea tranzacției, achiziționarea Zynga de către Take-Two a fost finalizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Take-Two este proprietarul Zynga cu acte în regulă, după ce tranzacția în valoare de 12,7 miliarde de dolari a fost aprobată și finalizată.

În urma achiziției, Take-Two ajunge să dețină jocurile dezvoltate de Zynga, dintre care cel mai cunoscut este Farmville, dar și vasta expertiză în zona jocurilor mobile free-to-play a acesteia.

Broadcom este interesată să cumpere compania de cloud VMware, pentru câteva zeci de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Broadcom este interesată să cumpere compania de cloud VMware, pentru câteva zeci de miliarde de dolari

Take-Two s-a bucurat de un mare succes de-a lungul timpului în ceea ce privește jocurile tradiționale de PC și console, având în portofoliu multe titluri de succes, precum Grand Theft Auto, BioShock sau seria Civilization.

Însă, Zynga va ajuta Take-Two să ajungă și la miliardele de dolari care se învârt în jurul jocurilor mobile oferite gratuit, dar care obțin venituri foarte mari prin microtranzacții.

PUBG Mobile este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesta a câștigat peste 7 miliarde de dolari de când a fost lansat. Ceva mai recent, Call of Duty: Mobile, lansat în octombrie 2019, are deja câștiguri de peste 1,5 miliarde de dolari.

Achiziția Zynga a fost anunțată în ianuarie și era considerată, la acel moment, cea mai importantă tranzacție a zonei de gaming din istorie. Însă, la doar o săptămână, Microsoft a cumpărat Activision Blizzard cu 68,7 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
take-two
zynga