Televizoarele inteligente Samsung vor putea accesa iTunes. AirPlay 2 va fi compatibil cu mai multe tipuri de televizoare

Televizoarele inteligente Samsung vor putea accesa iTunes. AirPlay 2 va fi compatibil cu mai multe tipuri de televizoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2019

Într-o mișcare fără precedent pentru Apple, librăria de conținut iTunes a companiei americane va putea fi accesată de posesorii smart TV-urilor Samsung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple și Samsung anunță ajungerea la un acord care va avea ca rezultat disponibilitatea serviciului iTunes pe smart TV-urile Samsung din 2018 și 2019.

Va exista o aplicație dedicată iTunes prin care utilizatorii din 100 de țări vor putea cumpăra sau închiria conținutul digital disponibil în vasta librărie a celor de la Apple.

Este o mutare fără precedent pentru Apple deoarece, până acum, singura platformă din afara propriului ecosistem care avea acces la iTunes era Windows.

Apple încearcă să oprească scandalul iPad-urilor îndoite, explicând procesul de construcție al tabletelor CITEȘTE ȘI Apple încearcă să oprească scandalul iPad-urilor îndoite, explicând procesul de construcție al tabletelor

Mai mult, Samsung ar putea fi doar primul producător de televizoare inteligente care dobândește acces la iTunes, putând fi urmat în viitorul apropiat și de alții.

Apple spune că sistemul de urmărire al utilizatorilor pe care Samsung îl folosește pe televizoarele sale pentru targetarea cu reclame nu va funcționa în aplicație iTunes.

Totodată, Apple a anunțat că AirPlay 2 va fi compatibil și cu televizoarele altor producători, nu doar cu Apple TV.

Facebook vrea să pună la punct o targetare mai eficientă cu reclame pe baza fotografiilor de familie CITEȘTE ȘI Facebook vrea să pună la punct o targetare mai eficientă cu reclame pe baza fotografiilor de familie

AirPlay 2 este tehnologia de streaming dezvoltată de Apple care permite transmiterea wireless a conținutului de pe un dispozitiv mobil pe televizor.

Utilizatorii vor putea, spre exemplu, transmite wireless pe un televizor Samsung sau LG filmele urmărire pe ecranul unui iPhone sau iPad.

Ambele noutăți par să vină în pregătirea terenului pentru propriul serviciu de streaming video pe care Apple ar urma să-l lanseze anul acesta și care va concura direct cu Netflix și cu celelalte servicii similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
tv
itunes
airplay