TikTok a deschis primul său centru de date în Europa, în încercarea de a convinge autoritățile că nu are legături cu China

TikTok a deschis primul său centru de date în Europa, în încercarea de a convinge autoritățile că nu are legături cu China
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2023

​TikTok anunța în martie că va deschide două noi centre de date, unul în Irlanda și altul în Norvegia, iar investițiile anuale anunțate erau de 1,2 miliarde euro. Compania a deschis acum primul său centru de date, în Irlanda, ca parte a Proiectului Clover. TikTok este criticată pentru legăturile sale cu China, dar încearcă să convingă autoritățile UE că datele userilor sunt în deplină siguranță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum explică TikTok lipsa legăturilor cu China

TikTok are mult peste un miliard de useri în lume și peste 150 de milioane în Europa, iar oficialii au spus de multe ori că NU există legături cu China, scrie Hotnews.ro.

Elon Musk a găsit un nou vinovat pentru problemele cu banii ale „X” CITEȘTE ȘI Elon Musk a găsit un nou vinovat pentru problemele cu banii ale „X”

​„Nu suntem o companie chineză, nu ne presează în niciun fel autoritățile chineze pe partea de date sau la moderarea de conținut”, spunea în martie un oficial al TikTok Europa.

„„Relația dintre TikTok și ByteDance este similară cu cea dintre YouTube și Google. ByteDance este compania - mamă, noi spunem că este o companie globală, știu că unii o numesc companie chineză. 60% dintre acțiunile ByteDance sunt deținute de investitori globali, cum ar fi KKR sau Sequoia, investitori care au acțiuni și la alte companii tech cu care suntem în concurență. 20% dintre acțiuni sunt la angajați, iar alte 20% sunt deținute de fondatorii companiei”, a explicat Theo Bertram, vicepreședinte pentru relații guvernamentale la TikTok Europa.

Ce spune TikTok acum despre centrul de date și despre Project Clover

Stocarea datelor

TikTok și-a luat angajamentul să stocheze în mod implicit datele utilizatorilor europeni la nivel local, prin înființarea a trei centre de date noi în Europa. Primul centru de date al TikTok din Dublin, Irlanda, este acum operațional, iar migrarea datelor utilizatorilor europeni a început deja. Celelalte două centre din Norvegia și Irlanda sunt în construcție.

Softbinator Technologies - Unul dintre principalii factori de risc, potențiala modificare fiscală referitoare la impozitul pe venit în cazul angajaților din domeniul dezvoltării de software CITEȘTE ȘI Softbinator Technologies - Unul dintre principalii factori de risc, potențiala modificare fiscală referitoare la impozitul pe venit în cazul angajaților din domeniul dezvoltării de software

Supraveghetor terț

TikTok a angajat o companie europeană terță de securitate să auditeze în mod independent controalele și protecția datelor, să monitorizeze fluxurile de date, să ofere verificare independentă și să raporteze orice incident. Platforma este încântată să anunțe că NCC Group va efectua această supraveghere a măsurilor TikTok de securitate a datelor.

NCC Group este o companie de securitate cibernetică cu tradiție, respectată la nivel global, cu birouri în Europa, inclusiv Germania, Portugalia, Țările de Jos, Spania, Danemarca și Marea Britanie. Echipe din mai multe țări europene și din Regatul Unit vor lucra la acest program. NCC Group este acreditată TIBER-UE și este o companie aprobată CHECK de către Centrul Național de Securitate Cibernetică din UK (NCSC).

Extra control pentru protecția datelor

În calitate de furnizor independent de securitate, NCC Group va monitoriza datele care intră și ies din mediul securizat pentru a valida în mod independent dacă numai angajații aprobați pot accesa tipuri de date limitate. NCC Group va implementa evaluări continue de securitate pentru noile gateway-uri de securitate pe care TikTok le construiește în jurul datelor utilizatorilor europeni, aplicației TikTok, centrelor de date și altor infrastructuri TikTok.

NCC Group va servi, de asemenea, ca furnizor de servicii de securitate pentru gateway-urile de securitate ale TikTok, va monitoriza în timp real pentru a identifica și răspunde oricăror tentative de acces suspecte și va oferi garanții pentru integritatea operațiunilor de control al securității. NCC Group va valida dacă traficul de rețea pentru datele utilizatorilor europeni TikTok trebuie să treacă prin gateway-urile de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
china
centru de date