TikTok, cu viitor incert în SUA, investește 500 milioane euro într-un centru de date în Europa

TikTok, cu viitor incert în SUA, investește 500 milioane euro într-un centru de date în Europa
scris 6 aug 2020

Chinezii de la TikTok investesc aproape 500 de milioane de euro într-un nou centru de date în Irlanda, unde ar urma să fie păstrate datele utilizatorilor europeni.

Investiția majoră în Europa este anunțată în contextul în care viitorul TikTok în SUA este incert.

Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente CITEȘTE ȘI Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente

Compania, acuzată de președintele american Donald Trump că reprezintă un risc la adresa securității naționale, poartă în prezent discuții cu Microsoft pentru vânzarea operațiunilor din SUA, Canada și Noua Zeelandă. Trump vrea ca un procent din prețul de vânzare să meargă către guvernul american și amenință că va închide TikTok în SUA începând cu 15 septembrie dacă vânzarea nu va fi semnată până atunci.

Compania speră, probabil, că stocarea datelor la nivel local în Europa va crește încrederea utilizatorilor, notează Forbes.

Centrul de date ar urma să fie inaugurat în 2022.

"Investiția din Irlanda va crea sute de locuri de muncă și va avea un rol cheie în protejarea datelor utilizatorilor TikTok", potrivit directorului global de securitate a informațiilor, Roland Cloutier.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
centru de date
date tik tok
tiktok europa
bytedance
tiktok irlanda