TikTok lansează o funcție text-to-image

TikTok lansează o funcție text-to-image
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 aug 2022

Cea mai nouă facilitate a platformei chinezești folosește inteligența artificială pentru a genera automat imagini pe baza descrierilor textuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Algoritmii text-to-image au făcut mari progrese în ultimii ani și mai multe companii, inclusiv Google și OpenAI, lucrează la sisteme proprii care să genereze cât mai fidel imagini plecând de la descrieri textuale.

O funcție similară, pe care TikTok o numește “AI greenscreen”, este acum disponibilă în cadrul aplicației mobile a platformei sociale și poate fi folosită pentru a genera fundaluri pentru înregistrările video.

Xiaomi Mix Fold 2 este un smartphone pliabil mai subțire decât Samsung Galaxy Z Fold4 CITEȘTE ȘI Xiaomi Mix Fold 2 este un smartphone pliabil mai subțire decât Samsung Galaxy Z Fold4

La prima vedere, aceasta nu pare foarte avansată și nu reproduce cu mare fidelitate descrierile textuale introduse de utilizatori, ci, mai degrabă, face o abstractizare folosind culori foarte vii.

Este posibil ca aceasta să fie și intenția companiei chineze. Un instrument text-to-image foarte performant lăsat la îndemâna a milioane de utilizatori ar fi putut fi abuzat. Unii ar fi putut încerca să creeze imagini violente sau pornografice, ceea ce ar fi generat alte probleme pentru platforma socială.

Chiar și așa, faptul că o platformă socială atât de populară precum TikTok a ajuns să ofere o soluție text-to-image, arată că tehnologia, care până nu demult era de domeniul imaginației, începe să devină mainstream.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
ai
text-to-image