TikTok va avea propriul chatbot

TikTok va avea propriul chatbot
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 mai 2023

Platforma socială chineză testează un chatbot, pe care-l numește Tako și care poate fi folosit pentru căutare și navigare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TikTok testează în prezent un AI chatbot care poate recomanda filmări în funcție de comenzile scrise date de utilizator. În stadiul actual, acesta poate fi invocat prin intermediul unei pictograme plasate în dreapta ecranului, deasupra imaginii de profil.

Chatbot-ul ar putea schimba fundamental modul în care utilizatorii folosesc rețeaua socială. Aceștia vor putea descoperii conținut și naviga în cadrul rețelei folosind comenzi scrise într-o fereastră de chat.

Un atac cibernetic de amploare susținut de China a afectat \ CITEȘTE ȘI Un atac cibernetic de amploare susținut de China a afectat "infrastructuri critice" în Statele Unite

Nu se știe deocamdată ce model lingvistic are la bază Tako, însă, puținii utilizatori care au putut deja să-l folosească spun că acesta poate răspunde unui mare număr de întrebări.

Tako va include și sugestii de comenzi (prompt-uri) pe care utilizatorii să le folosească fără a mai sta să scrie manual întrebările. De exemplu, alături de un clip cu încoronarea regelui Charles III este sugerată întrebarea „Ce semnificație are încoronarea regelui?”

TikTok a confirmat testarea chatbot-ului și spune că, deocamdată, acesta este disponibil doar în Filipine. Este posibil ca testul să fie extins și la nivelul altor țări înainte de lansarea oficială.

Testarea lui Tako vine la puțin după ce TikTok a obținut un brevet tocmai pentru un „chatbot software” numit Tako. Asta pare să sugereze că platforma chineză are planuri cât se poate de serioase în acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
ai
chatbot