Twitter și-a numărat greșit utilizatorii vreme de trei ani

Twitter și-a numărat greșit utilizatorii vreme de trei ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 apr 2022

Trei ani la rând, Twitter a raportat, dintr-o greșeală care nu se întâmplă pentru prima oară, mai mulți utilizatori decât avea în realitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În fiecare trimestru din ultimii trei ani, din T1 2019, până în T4 2021 inclusiv, Twitter și-a numărat și a raportat, cu ocazia anunțării rezultatelor financiare trimestriale, mai mulți utilizatori decât avea în realitate.

În fiecare din cele 12 trimestre din ultimii trei ani, Twitter a spus că are mai mult cu 1,9 milioane de utilizatori decât avea în realitate.

Facebook revine pe creștere CITEȘTE ȘI Facebook revine pe creștere

Conform comunicării oficiale, greșeala ar fi venit din fapul că ar fi fost numărate toate conturile active, inclusiv conturile multiple care aparțineau unui singur utilizator.

Este deja a doua oară când Twitter face acest gen de greșeală în raportarea numărului de utilizator. Și în 2017 Twitter a anunțat că, la fel, a raportat cu 1-2 milioane de utilizatori mai mult în ultimii trei ani.

Eroarea nu este, însă, una mare, care să afecteze grav rezultatele oficiale. Twitter a câștigat peste 10 milioane de utilizatori în ultimul trimestru și are acum 229 de milioane de utilizatori care accesează zilnic rețeaua.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
utilizatori