ULTIMA ORĂ Orange cere o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale Telekom România, după ce a intrat în conturi

ULTIMA ORĂ Orange cere o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale Telekom România, după ce a intrat în conturi
scris 11 mar 2022

Grupul francez Orange cere o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

OTE spune că examinează cererea, relatează telcotitans.com.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

De ce este important: Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane euro.

Orange încearcă astfel să reducă cu aproximativ 8% din prețul pe care trebuia să-l plătească Grupului OTE din Grecia pentru operatorul de telefonie fixă ​​Telekom România, printr-o ajustare retrospectivă.

Grupul francez a contactat OTE pentru a spune că dorește să reducă cu aproximativ 24 de milioane de euro (20,1 milioane de lire sterline) din cei 295,6 milioane de euro cu care s-a angajat să-și asigure pachetul de 54,01%.

"Orange a făcut pasul după ce a trecut prin conturile Telekom România, după încheierea tranzacției", relatează sursa citată.

Orange nu a răspuns publicației pentru mai multe detalii.

În luna noiembrie, informațiile Profit.ro vizând faptul că Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez au fost confirmate oficial. 

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Recent, OTE a finalizat și achiziția participației de 30% pe care nu o deținea la Telekom Romania Mobile Communications (TKRM - fosta Cosmote), tranzacție cerută de Comisia Europeană pentru aprobarea preluării Telekom Romania Communications de către Orange.

Anterior, Profit.ro a anunțat că OTE estimează că va plăti 59,5 milioane de euro pentru cumpărarea acestui pachet.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Achiziția pachetului de 30% din acțiunile TKRM a fost finalizată, OTE ajungând la o deținere de 99,99% la fostul Cosmote.

Prețul achiziției s-a ridicat la 58,9 milioane de euro, ușor sub suma de 59,5 milioane de euro estimată anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
ote
telekom
orange romania
telekom romania communications
cosmote
tkrm
comisia europeana