VIDEO Facebook a prezentat o pereche de ochelari inteligenți

VIDEO Facebook a prezentat o pereche de ochelari inteligenți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 sep 2021

După mai multe luni de informații oferite cu zgârcenie, Facebook și-a prezentat prima pereche de ochelari inteligenți, realizați împreună cu Ray-Ban.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii ochelarii inteligenți la a căror dezvoltare a contribuit Facebook se numesc Ray-Ban Stories și nu diferă prea mult, ca design, de formatul tradițional al celebrului producător de ochelari.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Ray-Ban Stories au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii și filmări - acestea fiind, de fapt, funcțiile de bază ale noilor ochelari, alături de posibilitatea preluării sau realizării unui apel (prin intermediul telefonului mobil) și de ascultarea conținutului audio prin intermediul a două difuzoare.

FOTO LG prezintă un nou tip de ecran pliabil CITEȘTE ȘI FOTO LG prezintă un nou tip de ecran pliabil

Comenzile pot fi date fie cu ajutorul unui asistent vocal, care răspunde la comanda “Hey, Facebook”, fie folosind un mic touchpad montat pe ramă.

Ochelarii au suficient spațiu de stocare pentru a ține în jur de 12 filmări de 30 de secunde sau 500 de fotografii realizate cu camera de 5MP.

Bateria din dotare ar trebui să țină aproximativ 6 ore, cu o folosirea intermitentă. Încărcarea completă a acesteia durează o oră.

Și mai important, noii ochelari inteligenți arată ca o pereche de ochelari obișnuiți, fiind confortabili la purtat și mai grei doar cu câteva grame.

Ray-Ban Stories vor fi disponibili, cel puțin la început, doar în 6 țări, printre care nu se află și România. Aceștia vor costa începând de la 300 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ochelari inteligenți
ray-ban