Un fost șef al Singtel trebuie să plătească aproape 300.000 de dolari din cauza unei postări pe Facebook

Un fost șef al Singtel trebuie să plătească aproape 300.000 de dolari din cauza unei postări pe Facebook
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

O instanță din Singapore i-a ordonat unui fost director executiv al Singtel, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din țară, să plătească despăgubiri de 400.000 de dolari singaporezi (aproximativ 296.000 de dolari americani) pentru o postare pe Facebook, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Instanța a stabilit că Lee Hsien Yang, fratele înstrăinat al fostului premier singaporez Lee Hsien Loong, a făcut afirmații defăimătoare „de cea mai gravă natură” împotriva celor doi miniștri, potrivit motivării deciziei.

UiPath a lansat investiția într-un startup francez de inteligență artificială CITEȘTE ȘI UiPath a lansat investiția într-un startup francez de inteligență artificială

Guvernul îi ordonase în iulie anul trecut lui Yang, fratele mai tânăr al fostului premier, să corecteze o postare făcută pe Facebook. Ministerul justiției afirma atunci că postarea în cauză conținea falsuri despre o controversă în care erau implicați doi miniștri cu privire la închirierea de proprietăți. Guvernul era condus la momentul respectiv de Lee Hsien Loong, premierul de cursă lungă al țării insulare, arată Hotnews.ro.

O lună mai târziu, guvernul i-a exonerat în urma unei anchete pe miniștrii în cauză, afirmând că nu există niciun fel de dovezi care să arate că ei au făcut abuz în serviciu.

Judecătorul care a emis acum verdictul în procesul de defăimare intentat de miniștrii împotriva fostului șef al Singtel afirmă că acesta nu a șters sau corectat postarea și nici nu și-a cerut scuze față de membrii cabinetului, deși a avut suficient timp la dispoziție pentru a face acest lucru.

Instanța a stabilit ca Lee Hsien Yang să plătească despăgubiri în valoare de 200.000 de dolari singaporezi fiecăruia dintre cei doi miniștri.

Fostul șef al Singtel, acum în vârstă de 66 de ani, este implicat de ani de zile într-o dispută cu fratele său privind dreptul de proprietate asupra unei case deținute de tatăl lor răposat, Lee Kuan Yew, fondatorul statului singaporez modern.

Relația tensionată dintre cei doi frați a erupt în public în timpul alegerilor din 2020, când fratele mai tânăr și-a exprimat susținerea pentru opoziție, dar și anul trecut, când a declarat că se gândește să candideze la președinție.

Lee Hsien Loong, în vârstă de 72 de ani, a predat frâiele puterii noului premier Lawrence Wong săptămâna trecută, marcând prima schimbare de premier în Singapore după 20 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
singtel
facebook