Un grup de hacking nord-coreean a atacat o companie americană de IT pentru a fura criptomonede

Un grup de hacking nord-coreean a atacat o companie americană de IT pentru a fura criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Un grup de hacking susținut de guvernul nord-coreean a atacat o companie americană de management IT și a folosit-o ca o rampă de lansare pentru a viza companiile de criptomonede, potrivit unor două surse familiare cu problema, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Hackerii au pătruns în sistemele IT ale companiei JumpCloud din Louisville, Colorado, la sfârșitul lunii iunie, și și-au folosit accesul la acestea pentru a-i viza clienții  și a fura numerar digital, au spus sursele.

Netflix a atras aproape 6 milioane de abonați noi, după ce a introdus taxa de sharing CITEȘTE ȘI Netflix a atras aproape 6 milioane de abonați noi, după ce a introdus taxa de sharing

Atacul cibernetic arată cum spionii cibernetici nord-coreeni, cândva mulțumiți să urmărească companiile cripto, abordează acum companiile care le pot oferi acces la mai multe surse de bitcoin și alte monede digitale, scrie News.ro.

JumpCloud, care a recunoscut atacul într-o postare pe blog de săptămâna trecută și a dat vina pe ”un actor sofisticat de amenințare sponsorizat de statul național”, nu a răspuns la întrebările Reuters despre cine s-a aflat în spatele atacului și ce clienți au fost afectați.

Un purtător de cuvânt al JumpCloud a declarat că mai puțin de cinci clienți au fost afectați.

Reuters nu a putut stabili dacă vreo monedă digitală a fost furată în cele din urmă ca urmare a atacului.

Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune CITEȘTE ȘI Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune

Firma de securitate cibernetică CrowdStrike Holdings, care lucrează cu JumpCloud pentru a investiga atacul, a confirmat că ”Labyrinth Chollima”, numele pe care îl dă unei anumite echipe de hackeri nord-coreeni, se află în spatele intruziunii.

Vicepreședintele senior al CrowdStrike  pentru informații, Adam Meyers, a refuzat să comenteze despre ceea ce căutau hackerii, dar a remarcat că aceștia au un istoric de a viza ținte de criptomonede.

Misiunea Phenianului la sediul ONU din New York nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Coreea de Nord a negat anterior organizarea de furturi de monede digitale, în ciuda dovezilor voluminoase,  inclusiv rapoarte ale ONU, care arată contrariul.

viewscnt
Afla mai multe despre
hacking
criptomonede