Un hacker a furat NFT-uri în valoare de mai multe milioane de dolari după ce a spart contul de Instagram al Bored Ape Yacht Club

Un hacker a furat NFT-uri în valoare de mai multe milioane de dolari după ce a spart contul de Instagram al Bored Ape Yacht Club
scris 26 apr 2022

Contul de Instagram al renumitei companii de NFT-uri Bored Ape Yacht Club a fost spart și, prin intermediul acestuia, atacatorul a reușit să păcălească utilizatorii și să le fure un mare număr de NFT-uri.

Un hacker a reușit să dobândească acces la contul oficial de Instagram al Bored Ape Yacht Club. Prin acesta, hackerul a derulat un fals airdrop (campanie promoțională prin care sunt distribuite monede digitale, de obicei cu scopul promovării unui produs ori serviciu).

Crezând că este o campanie legitimă, mai mulți utilizatori au dat acces la propriile portofele electronice, în speranța că vor intra ceva monede digitale.

ULTIMA ORĂ ACORD - Elon Musk cumpără Twitter. Moment crucial pentru compania care a devenit una dintre cele mai influente piețe publice din lume - VIDEO CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ACORD - Elon Musk cumpără Twitter. Moment crucial pentru compania care a devenit una dintre cele mai influente piețe publice din lume - VIDEO

În loc să intre monede digitale de la Bored Ape Yacht Club, utilizatorii s-au trezit că au rămas fără NFT-uri. În total, hackerii au reușit să fure astfel 91 de NFT-uri.

Conform datelor Zerion, NFT-urile furate au o valoare totală de aproximativ 2,8 milioane de dolari.

Nu se știe, deocamdată, cum a reușit hackerul să spargă contul de Instagram al Bored Ape Yacht Club. Compania spune că avea activată autentificarea 2FA, ceea ce sugerează că, cel mai probabil, hackerul ar fi interceptat codul de verificare, după ce a introdus numele și parola.

viewscnt
Afla mai multe despre
hacker
nft
instagram
bored ape yacht club